Algyői-főcsatorna

 Algyői-főcsatorna
(Fehértói-csatorna)

Térkép

Víztérkód: 06-024-1-1

Területe: 3,6 ha, 1,1 fkm (Tilos horgászni: a jobb parton, a Tisza töltésétől a Tökösi szivattyúig terjedő 340 m-es szakaszon, a bal parton a Tisza töltésétől az első jelzőtábláig terjedő 120 m -es szakaszon, továbbá az Irmai úti hídtól nyugati irányban lévő üzemi területen.)

Jellege: mesterséges csatorna

Megközelíthető: Szegedről a 47-es számú főúton Hódmezővásárhely felé haladva az algyői Tisza-híd előtt balra, majd az aszfaltozott árvízvédelmi töltésen 1 km-re balra; (Töltéshasználati engedély szükséges!) vagy az algyői vasútállomáshoz úton az úgynevezett Irma- majori műúton lehet megközelíteni. A csatorna északi partján(az atkai holtág felől) száraz időben gépjárművel is végig lehet hajtani.

 

Fogható halfajok: ponty, amur, kárász, törpeharcsa, keszegfélék, süllő, csuka, balin, harcsa, garda stb.

Horgászrend: A HECSMSZ Egységes Horgászrendje tartalmazza

 

Az Algyői- vagy Fehér-tói csatorna vízkészletét a Tisza és a XX. században létrehozott zsiliprendszer és szivattyútelep állandóan-mesterségesen-biztosítja, szabályozza. A csatorna fontos eleme a térség vízgazdálkodásának. Tápcsatornaként funkcionálva ellátja Magyarország egyik legnagyobb szikes tavát a szegedi Fehér-tavat. A partját idős fűzfák szegélyezik, medre egyenes lefutású, hol keskeny, hol kiszélesedő területrészekkel tagolt.

 

 

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 

Objektum koordináták: X: -, Y: -
Gyorskereső:

  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége