Hírek

Kecsege telepítés a Tiszán

Kecsege telepítés a Tiszán

A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége 2017-ben is folytatja a múlt évben megkezdett kecsege telepítési programját a Tiszán.

A HECSMSZ, mint a megyei folyó szakaszok halgazdálkodója, halgazdálkodási tervében is rögzített módon Kecsege Program keretében többlet figyelmet fordít a "Tisza ékszere" néven is emlegetett hal állományának pótlására. E gyönyörű halfajunkat a vonatkozó jogszabály ugyan a nem fogható kategóriába sorolja, de rendszeres telepítését követően, amennyiben az állomány növekedése kimutatható, a halgazdálkodási hatóság feloldhatja a fogási tilalmat.  A Szövetség Kecsege Programjának fő célja az, hogy a rendszeres telepítések eredményeként stabil kecsege állományt alakítson ki a az általa kezelt vízterületeken, olyan halsűrűséggel, amely fogási kvótával szabályozott horgászati terhelést is képes elviselni.

Május 12-én kora délután 2 órakor érkezett a Rideg és Rideg Kft élőhal szállító teherautója Csongrádra, pontosabban a csongrádi ponton híd melletti komplejáróhoz.

A szállítókádakban 10.000 db 10-15 cm-es kecsege ivadékok várták, hogy új életterükbe, a Tiszába kerüljenek.

Május 12-én délelőtt 14 órakor érkezett a Rideg és Rideg Kft élőhal szállító teherautója Csongrádra, pontosabban a csongrádi ponton híd melletti komplejáróhoz.

A szállító kádakban 10.000 db 10-15 cm-es kecsege ivadékok várták, hogy új életterükbe, a Tiszába kerüljenek.

A telepítés  Csongrádon a pontonhíd lábánál kezdődött, majd 15 órakor a Mindszenten a Nagyrév komplejárójában folytatódott. a Két helyszínen 5.000-5.000 darab kecsege ivadék kitelepítésére került sor.

 

 

Megérkezett a kecsege szállítmány

 

 

Halőri segítséggel indul a telepítés

Mindszent a második telepítési színhely

 

További képek a kecsege telepítésről ITT!

HECSMSZ

 

 

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége