Hírek

HECSMSZ Megyei Csapatbajnokság

HECSMSZ Megyei Csapatbajnokság

Május 7-én a Maty-éri versenypályán került lebonyolításra a HECSMSZ megyei horgász csapat bajnoksága.

A megyei szövetség  az országos úszós versenyszabályzat feltételei szerint öt fős felnőtt és három fős ifjúsági horgászokból álló egyesületi csapatok részére írta ki a megyei bajnokságot.

Vasárnap reggel igen hűvös idő fogadta az előzetes nevezés alapján regisztrációra jelentkező  tizenöt felnőtt és két  ifjúsági csapat összesen 81 versenyzőjét. A megnyitót követően a csapatvezetők részvételével lezajlott a sorsolás, majd mindenki elfoglalhatta horgászhelyét. A szabályzat szerint lebonyolított etetőanyaglimit ellenőrzése után 8:50-kor az etetés megkezdését, 9 órakor a verseny kezdetét jelezte a kűrt szó.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a résztvevőket. Az zárt felhőtakaró besűrűsödése olykor csak permetező máskor intenzívebb esőt hozott. A naptár ugyan májust jelez, a hőmérő higanyszála mégsem emelkedett 13 fok fölé.

 

 

Mindez a halak étvágyát is visszavetette. A korábbi versenyeken igen halasnak mutatkozó pálya most kevés halat adott. A legeredményesebb versenyzők ugyan elérték a 10 kg-os mennyiséget, de az átlag 3-4 kg között állt meg. A dobogós helyekhez azonban most is pontyot, sőt pontyokat kellett fogni.

A négy órás forduló végeztével zuhogó esőben folyt a mérlegelés. Az eredmény hirdetésre a közösen elfogyasztott ebédet követően került sor.

A HECSMSZ Egyesületi Csapatversenyének dobogósai:

 

  1. helyezett:  Szegedi Herman Ottó He. A. csapata
  2. helyezett:  KATECH He. csapata
  3. helyezett:  László István Honvéd SHe. csapata

 

A HECSMSZ Ifjúsági Csapatversenyének dobogósai:

  1. helyezett:  Csanyteleki He. csapata
  2. helyezett:  Móra Ferenc He. csapata
 
 
 
 
A Szövetség soron következő versenyei szintén Maty-éren kerül lebonyolításra.
  • május 20-án a Megyei Halőri Találkozó (3 fős HECSMSZ tagegyesületei csapatok részére )
  • május 21-én  a Megyei Egyéni Bajnokság (férfi, női, veterán, utánpótlás, mozgáskorlátozott és feeder kategóriában nevezhetnek a HECSMSZ tagegyesületeinek tagjai).
Minden érdeklődőt szeretettel vár a rendező: HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége