Hírek

Húsvéti telepítések a Szövetség vizein

A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége kezelésében lévő vízterületeken az immár 4 napos húsvéti hétvége előtt folytatódott a kora tavasszal megkezdett haltelepítések sora. Előnevelt csuka és pontyivadék mellett a zárt vizekbe kihelyezett fogható méretű pontyok alkották az ünnep előtti telepítés gerincét.

Lassan április közepére fordulnak a naptár lapjai, így elérkezett a már ez évi kelésű csuka ivadék kihelyezésének ideje. A szövetségi vizek mindegyike részesült abból az oxigénes zsákokba csomagolt 110.000 db-os szállítmányból, amely Rác Béla mikei gazdaságából érkezett Csongrád megyébe. Reméljük ezek az apróságok a gyorsan melegedő tavaszi vizekben hamar megerősödnek és szép horgász élményeket nyújtanak majd.

 

 

Körtvélyesi csuka telepítés

 

A korábban megkezdett ponty ivadék kihelyezést a napokban további 1.500 kg egy nyaras ponty színesítette, melyből a két kiemelt víz mellett az Algyői főcsatorna is részesült.

 

Az egynyaras pontyok rakodása

 

Bízva abban, hogy a hosszú hétvége egy-egy napján a horgászok meglátogatják kedvenc vízterületüket, április 12-én és 13-án a Szövetség minden zárt vizébe helyezett ki - összesen 3.100 kg - méretes, horogérett háromnyaras pontyot is.

  • A Körtvélyesi holtág és az Akolszögi holtág állománya - tekintettel arra, hogy mentetlen oldalon az Tisza árterében terülnek el - a Fish Coop Kft Kunhegyesi gazdaságából pikkelyes pontyokkal bővült.
  • Az Atkai holtág, Matyéri tározó, Gyálaréti holtág (Lisztes Sárgás Görbe) a Fehértói gazdaságból származó tükrösökkel gazdagodott.

 

 
 Megérkeztek a háromnyaras pontyok Atkába
 
 
Fogható pontyok a Maty-ér horgász oldalán a Bunker-öbölnél
 
 
Telepítés a Lisztesen

 

 

További képek a telepítésekről ITT!

HECSMSZ

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége