Hírek

Elhunyt Sallai Jenő a HECSMSZ Intéző Bizottságának tagja

Életének 60. évében elhunyt Sallai Jenő Gábor, a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége Intéző Bizottságának tagja, a szegedi Móra Ferenc Horgászegyesület alelnöke, a Szegedfish Kft. üzemegység vezetője.

Sallai Jenő Gábor hosszú-hosszú évek óta volt a Móra Ferenc Horgászegyesület vezetőségi tagja, immár második ciklus óta alelnöke. Egyesületi tisztsége mellett a Horgász Egyesületek Csongrád megyei Szövetsége Intéző Bizottságának tagja volt Szenvedélyesen szerette munkáját, a halgazdálkodás, a haltenyésztés elismert szakembere volt. Az önálló tájfajtaként államilag bejegyzett Szegedi Tükrös Ponty éves szaporítása hosszú idők óta az Ő irányítása és tevékeny felügyelete mellett zajlott. Minden évben fokozott várakozással tekintett a májusi időszakra, amikor – ahogyan Ő mondta – eljön az „órafok”, amikor is a vizek hőmérséklete az íváshoz már éppen megfelelő és reggelente kezdődhet a mesterséges szaporítás. Aztán ugyanilyen gondossággal kísérte figyelemmel a kikelő, majd szépen fejlődő állomány további sorsát.

Az egyesület valamennyi halasításában tevékeny részt vállalt, szervezte, irányította azt. Jó gazda módjára figyelte telente a vizek oxigénszintjét és adott tanácsot ahhoz, hogy kell-e lékelni. De ugyanígy sajátjának tekintette a Salakos vízszintjét is és folyamatosan segítséget nyújtott a vízutánpótlások lebonyolításában.

Amikor a horgászvizeken tükrös pontyot fogunk, gondoljunk Jenő barátunkra is, aki oly nagy szenvedéllyel vadászott a vizeken a maga által felnevelt nemes ellenfelekre. Tisztelettel emlékezünk Sallai Jenő Gáborra, Jenőre. Emlékét kegyelettel megőrizzük, nyugodjon békében.

 

 

Sallai Jenő Gábor temetése 2017. április 19-én 15 órakor lesz a szegedi Belvárosi temető hamvszóró parcellájában. A Család kéri, hogy a résztvevők kegyeletüket egy szál virággal róják le.

HECSMSZ  - Móra Ferenc HE.

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége