Hírek

Kapitális harcsák a Csongrád megyei folyókban

Kapitális harcsák a Csongrád megyei folyókban

Az évezredes megfigyelésen alapuló népi bölcsesség szerint, ha tavasszal a fűzfa rügyei kibomlanak és az új levelek már egérfül méretűek, megindul vizeink legnagyobb ragadozóhala a harcsa.

Ahogy tavaszodik, napról napra melegszik a levegő és lassan melegszik folyóink vízhőmérséklete is. A zöldülő ártér jelzi a harcsahorgászoknak: itt az idő próbára tenni erős felszereléseiket. Ilyenkor eredményes lehet a nadállyal csalizott fenekező készség, de a pergetés szó szerint színes csali választéka kínál igazán sportos horgászatokat.

A HECSMSZ halőrei megyénk folyószakaszain végzett ellenőrzések során a szinte mindenütt találkoztak sikeres harcsa horgászokkal, azonban az igazán nagy, 10-20 kg feletti fogásokról elsősorban Csongrád és Szeged térségéből érkeztek hírek. ( sajnos fényképek egyelőre még nem).

Egy kivétel azért akad és rögtön az eddigi legnagyobb tudomásunkra jutott harcsáról kaptunk fényképet is.

Ifj. Barna Szilárd a szegedi Tiszán, annak belvárosi híd feletti szakaszán március 30-án pergetve akasztotta meg és 2 órát is meghaladóan fárasztotta a 72 kg súlyú és 217 cm hosszúságú óriást, majd a rakpart alatt sikerült kivennie.

 

2016-ban az egyetlen igazoló fotóval is ellátott bejelentés szintén a szegedi Tisza szakaszról érkezett.

Víg László szegedi horgásztársunk 2016.szeptember 29-én fogta ezt a szép harcsát wobblerrel
A harcsa súlya : 65 kg hossza: 202 cm
 
 
HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége