Hírek

Horgász tilalmak a Maty-éren 2017-ben

A Maty-éri evezős és kajak-kenu pályát üzemeltető Szegedi Olimpiai Központ vezetésével történt egyeztetés után a HECSMSZ összeállította a tározó horgászoldalát is érintő 2017. évi horgászati tilalmakat.

A pálya üzemeltetője és a halgazdálkodó között versenyek és tilalmak tárgyában lezajlott  egyeztetése során az üzemeltető szervezetének képviselője tájékoztatást adott a 2017-évi szezonban sorra kerülő kajak-kenu és evezős versenyekről.

A tilalmak időbeni meghatározása minden esetben a versenyek résztvevői létszámának függvényében a HECSMSZ egyeztetés során előadott igényének figyelembevételével a lehető legszükségesebb mértékre korlátozódtak.

 

 

Ez évben A Magyar Evezős Szövetség (MESZ) rendezésében két alkalommal - április végén és július közepén - összesen 6 napon bonyolítanak olyan evezős rendezvényt, amikor teljes horgász oldali tilalomra van szükség.

Minden eddiginél bővebb lesz a Magyar Kajak Kenu Szövetség által rendezett versenyek sora. A hazai kajak kenu versenyek között itt kerül lebonyolításra a felnőtt és ifjúsági rangsoroló, az ifjúsági, parakenu és felnőtt válogató, mellett a magyar bajnokság is. A nemzetközi versenyek sorában Gyorsasági Világkupa és Női Kenu Kupa kerül megrendezésre. A Maty-ér ad otthont két sárkányhajós rendezvénynek is, melyek közül a ICF ECA Sárkányhajó EB-re kiemelkedően magas versenyzői létszámot várnak a rendezők.

 

A Szegedi Olimpiai Központban tartandó evezős és kajak-kenu versenyek időpontjában szükséges horgászati tilalmak, melyeket 2017-ben a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége, mint a vízterület halgazdálkodási kezelője az alábbiak szerint rendel el:

 

április 29-30. MESZ Nemzetközi, ORV, Ifi EB Válogató - teljes horgászoldali tilalom
május 12-13-14. MKKSZ Felnőtt és Ifi rangsoroló - félpályás horgászoldali tilalom
május 26-27-28. MKKSZ II. Gyorsasági Világkupa - félpályás horgászoldali tilalom
június 7-8-9-10. MKKSZ Ifi Válogató,Nemzetközi Nőni Kenu - félpályás horgászoldali tilalom
június 16-17-18. MKKSZ I. Felnőtt és Parakenu válogató - félpályás horgászoldali tilalom
július 6-7-8-9. MKKSZ ICF ECA Sárkányhajó Eb - félpályás horgászoldali tilalom
július 13-14-15-16. MESZ Evezős Magyar Bajnokság - teljes horgászoldali tilalom
július 22. MKKSZ Sárkányhajó OB - félpályás horgászoldali tilalom
augusztus 5-6. MKKSZ Magyar bajnokság - félpályás horgászoldali tilalom

 

A teljes horgászoldali tilalomak a jelzett napokon 07:00 órától 19:00 óráig tartanak.

A félpályás horgászoldali tilalom során a Bajai úttól (Északi zárógát) az első szűkületig megengedett a horgászat, attól délre 07:00 és 19:00 óra között tilos horgászni.

A tilalmak betartását a HECSMSZ halőri állománya felügyeli.

A HECSMSZ a fentiekről Maty-éren horgászó tagjait szórólapok kiosztásával és a helyi hirdető táblán történő kifüggesztéssel is értesíti.

 

HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége