Hírek

Újévi verseny a szegedi Tiszán

Ebben az esztendőben is megtartotta a Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület (HOHE) a szokásos újévnapi versenyét a Sárgánál a Tiszán, együttműködve a K-Fish Horgászcentrummal.

A versenyen nyolc horgász vett részt tevőlegesen, de halak a zord időjárás – mínusz kilenc fok volt – nem jöttek, a jégtáblák viszont igen. Szép számmal akadtak érdeklődők is, akik a szabadban, levegőzéssel, sétával akarták eltölteni 2017 első reggelét, és megkóstolták  a teát vagy a forralt bort.

Mivel a szokásosnál hidegebb időjárás miatt nemigen lehetett pontosan bekalibrálni a leendő érdeklődők számát, az idén korhelyleves nem főtt a parton – az elmúlt években megtörtént, hogy kétszázan is sorban álltak a stílszerű újévi étekért.

-- Egyesületünk a ciánmérgezés óta évről évre megszervezi a vetélkedőt a Sárgán, felhívva a figyelmet, hogy a Tiszában még mindig van hal – mondta Kemény András, a HOHE elnöke. A versenyen, ahol általában a finomszerelékes módszer hívei vesznek részt, keszegek szoktak jönni, ezen belül is főképpen bagolykeszegek, de volt évkezdet, amikor egy kisebb menyhalat akasztott az egyik résztvevő. A versenyen, amikor ráér, Erdei Attila is részt szokott venni – és amikor részt vesz, akkor természetesen mindig meg is nyeri a vetélkedőt. A szervező egyesület a vízkezelő, a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége írásos felhatalmazását is megkapta a versenyre. Mivel a tavalyi állami jegy ez év január végéig érvényes, nem okozott gondot az engedély kiállítása sem, ellentétben azokkal az időkkel, amikor még más volt a Tisza megyei szakaszán a vízkezelő.

Farkas Csaba

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége