Hírek

Szegedi gyermekhorgászok a FeHoVa-n

A Szegedi Herman Ottó Horgász Egyesület Gyermekhorgász Szakköre közös kiránduláson vett részt a jubileumi 30. FeHoVa kiállításon.

Mint Jéger Szabolcs, az egyesület ifjúsági és oktatási felelőse elmondta, izgalmas és eseménydús utazáson vett részt a kis csoport, amely szülőkkel, segítőkkel együtt utazott a budapesti szakkiállításra. Az Energofish Kft. munkatársai izgalmas különprogramokkal várták őket. Volt halfelismerő játék és próbára tehették egy tesztsor segítségével elméleti horgásztudásukat is, és ugyan erre a tudásra volt szükségük, amikor a MOHOSZ standon, játékos formában interaktív számítógépes eszközön válaszoltak horgászattal kapcsolatos kérdésekre. Egy szimulátor segítségével kipróbálhatták milyen élmény kifárasztani egy kapitális tiszai nyurgapontyot, és testközelből csodálhatták meg hazánk vizeiben élő halfauna jelentős részét a pavilonban felállított óriás akváriumban.

Szerencsére a példaképekkel való személyes találkozások sora sem maradt el, emlékezetes pillanat volt a Lukácsi Bélával, vagy a Szabó Bencével való közös fotózkodás is.

A nap második felében jutott idő a kiállítás többi eseményét is meglátogatni, így a vadászati és kutyakiállítást megtekintették.

A gyermekek ingyenes belépőiről a Hungexpo Zrt. gondoskodott, az ingyenes buszos utazást a „MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program (HUNOP) 2024” biztosította.

A nagy múltú, idén 90 éves jubileumát ünneplő Szegedi Herman Ottó Horgász Egyesület Gyermekhorgász Szakkörének tagjai a valódi tavasz eljöveteléig heti rendszerességgel találkoznak és fejlesztik elméleti és gyakorlati tudásukat, készítenek jól használható felszereléseket, amint majd ha az időjárás engedi – a saját oktatási célra kijelölt - az egyesület kezelésében lévő Holt-Maros egyik szakaszán pecáznak, leginkább  úszós készséggel. Az idei évben több korosztályos versenyen való indulás, közös horgászat a megye más hasonló szerveződésű csoportok tagjaival, és éjszakai peca is szerepel a tervek között.

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége