Hírek

Figyelem!!! Kezdetét veszi az atkai busák halászata!

Tájékoztatjuk az atkai horgászokat, hogy 2024. február 9-én (péntek) kezdetét veszi az atkai busaállomány - ökológiai célból történő- halászata.

A tavalyi év tapasztalataira támaszkodva a busák keresése és terelése a holtág északi részén fog kezdődni. A halászat során 120 mm szembőségű perlon anyagú eresztőhálók 50-80 méterenként kerülnek a partra merőlegesen elvetésre, valamint alkalom adtán tanyavetés fog történni, melyre várjuk a segítő horgászok jelentkezését.
Az elvetett eresztőhálók kezdete és vége jól láthatóan módon kerülnek megjelölésre, valamint a hálók környezetének kezdete piros bójákkal kerül kijelölésre.
A halászat során a holtág teljes területére vonatkozó horgászati tilalom nem kerül elrendelésre, ugyanakkor az esetleges akadályozás elkerülése érdekében egyes horgászhelyeken – jól látható módon – eseti horgászati tilalom kerül alkalmazásra.

Fontos!

A busahálók környezetében a csónakos horgászat TILOS, valamint a csónakos áthaladás – lehetőség szerint a partközelben – fokozott figyelemmel történhet. A hálókat kizárólag a halászati szakszemélyzet kezelheti, illetéktelenek részére tilos (tettenérés esetén orvhalászat ügyében feljelentést von maga után)!
Természetesen a halászat nappal fog történni, a nyilvánosság teljes körű bevonásával, azaz minden érdeklődőt szívesen fogadunk és várunk. Bármilyen kérdéssel, felmerülő kétséggel kapcsolatban bizalommal fordulhatnak a Szövetség munkatársaihoz; tegyék ezt azelőtt, hogy álhírek, légből kapott információk alapján véleményt nyilvánítanak.

 
A kifogott busák a szállítások időpontjáig tartóhálóra kerülnek, majd a mennyiség függvényében kerülnek elszállításra. A szállítás időpontja a kifogott mennyiség függvényében akár több napon is történhet, ezért az érdeklődők a helyi hivatásos halőröknél informálódjanak a szállítás időpontjairól.
Kiemelt figyelmet fordítunk a hálóba véletlenszerűen kerülő nagytestű őshonos halakra, amelyek a háló ellenőrzésekor azonnal visszaengedésre kerülnek.

Elérhetőségek:
Oláh Szabolcs:
+36(30) 331-3360

Belovai Csaba: +36(30) 331-4498

Kovács András: +36(30) 655-3565

Kérjük és köszönjük minden atkai horgásztárs megértését, türelmét!

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége