Hírek

Extra méretű pontyok érkeztek

Örömmel tájékoztatjuk a pontyhorgászokat, hogy 2023. november 15-én 6 kg feletti pontyok telepítését végeztük zárt horgászvizeinken.

Idén először - 2023 őszén - a Magyar Országos Horgász Szövetség új pályázati jogcímen meghirdette a ÁPFE-V/8/2023. számú „Horgászvizek ponty törzsállomány fejlesztése” jogcímű halállományfejlesztési pályázatát, melyen a HECSMSZ sikeresen pályázott. 

Az előzetes tervnek megfelelően összesen 15 mázsa 6 kg feletti állomány (átlagosan 7,75 kg/db) a karcagi Kecskeri víztározó halállományából került vármegyénk kiemelt horgászvizeibe: az Atkai-holtágba (612 kg), a Gyálai-holtág (610 kg) egyes szakaszaiba (Lisztes, Sárgás, Görbe) valamint a Maty-éri víztározóba (308 kg). 
Az érkező halak védelmének érdekében a telepítésen halőreink nagy létszámban vettek részt, a szállító tartályokból egyszerre 2-3 darabot kiemelve, a vízbe gázolva engedték szabadon őket, hogy minél kevésbé sérüljenek. A telepítés dokumentációjának érdekében néhány példányt lefotóztunk, mérlegeltünk, ám igyekeztünk, hogy minél kevesebb időt töltsenek a pontybölcsőben, minél hamarabb úszhassanak ők is társaik után.


Az Gyálai-holtág Sárgás és Görbe szakaszához a szállító autó az előző nap leesett tekintélyes mennyiségű eső miatt nem tudott bejutni, így a szövetség terepjárójával kerültek ezek a halak átszállításra, hiszen nem szerettük volna, hogy az itt horgászó pecásoknak ne jusson a beszerzett állományból.
Fontos tudnia a horgászoknak, hogy az érintett horgászvizekből a 6 kg feletti pontyok megtartása tilos, így bízunk benne hogy a meglévő állományt gazdagítva sokáig örömet fognak okozni a szerencsés horgászoknak. 

Jelen program a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával valósult meg, a telepítés alatt készült fotósorozat Galériánkban megtekinthető: 

További fotók a telepítésről a GALÉRIA-ban

Reméljük, hogy a fotóinkon megörökített pontyokkal nemsokára horgásztársaink is találkoznak és viszontláthatjuk őket egy új fényképen, ahol már egy mosolygós horgász tartja a kezében őket.  Görbüljön! 

HECSMSZ

OSzE

 

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége