Hírek

Elkezdődött a törpeharcsa-állományok gyérítő halászata a HECSMSZ vizeken

Tájékoztatjuk a vármegyei horgászokat, hogy a HECSMSZ halászati csoportja 2023. november 13-tól megkezdi az idegenhonos törpeharcsa faj gyérítő halászatát.

 

 

Az érintett vízterületek:

  • Atkai Holt-Tisza

  • Maty-éri víztározó

  • Mártélyi Holt-Tisza 

Felhívjuk az horgászok figyelmét, hogy a következő időszakban -  2023. november 13-tól kezdve az állóvizek befagyásáig - a HECSMSZ halgazdálkodása alá tartozó holtágakon (Atka, Maty-ér, Mártély) ökológiai halászat veszi kezdetét; a vizekben nagy tömegben előforduló (túlszaporodott) törpeharcsa állomány gyérítése céljából.

 A halászati munka során kizárólag az inváziós törpeharcsa fajok egyedei kerülnek kifogásra; a csapdába kerülő egyéb őshonos halak minden esetben visszahelyezésre kerülnek! 

Kérjük a jelzett kitűző karók között lévő törpeharcsa-varsák közelében lehetőleg ne tartózkodjanak, a szerszámokhoz semmi esetben se nyúljanak!

A varsák felnézése a vízhőmérséklet és a zsákmány mennyiség-figyelembevételével, rendszeresen kerülnek ellenőrzésre. A felnézések és a rakodások időpontjairól az érintett vízterületeken szolgálatot ellátó hivatásos halőröktől kaphatnak információt! 

A halászatok nyilvánosak, várjuk az érdeklődő horgászokat.

 Köszönjük együttműködésüket!

HECSMSZ

OSzE

 

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 

  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Keresés