Hírek

Csónakos pergető horgászverseny zajlott a Mártélyi-holtágon

2023 november közepén, immár harmadik alkalommal került megrendezésre a horgászverseny a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége és a Mártélyi Horgászegyesület szervezésében.

Vasárnap reggel bizakodva gyülekeztek a csapatok a versenyközpontban, hiszen az előző napi szeles, esős időnek nyoma se látszott, kellemes, naposnak ígérkező időjárás volt várható.
A csónakok között volt kifejezetten a pergetésre kialakított, gyors mozgású alumínium hajó, klasszikus tiszai faladik, műanyag csónak, sőt még gumicsónak is, így igazán változatos volt a felhozatal, ám a versenyzők elszántsága, lelkesedése ugyanolyan volt, bármilyen hajóban ültek is. Mindenki időben megérkezett, a bepakolás, felkészülés is rendben zajlott, így a 9 órai rajtnál mind a 15 csapat elindulhatott a halak keresése.

 

 
A feltámadó szél miatt nem volt könnyű a horgászat, egyrészt a csónak helyben tartása, a pontos beállás is nehézzé vált, másrészt az óvatos kapásokat se volt egyszerű észrevenni. Több csónak is próbálkozott a strand környéki mélyebb vízben. Más-más taktikával horgásztak a versenyzők, ám az hamar kiderült, hogy ezen a napon a balinoké lesz a főszerep, gyors egymásutánban 3 is mérlegelésre került, köztük egy igazán szépséges 71 cm-es példány is, amely Czirok Mihály műcsalijára csábult el. Ahogy telt az idő, előkerült 1-1 csuka, sügér, fogassüllő is, sőt a verseny végére egy kősüllő is horogra került, ám azok tudtak jól szerepelni, akik a balinok fogásában tudtak jeleskedni.


A versenyt végül magabiztos teljesítménnyel a JUMA Team nyerte, Juhász Gábor és Martonosi Zsolt 5 db balint terelt szákba, 223 pontos teljesítménnyel meggyőző fölénnyel győztek. A második helyet a B&R Team szerezte meg, Bacsa Bence és Bacsa Rajmund 2 balint fogott, 91 pontot szerzett. A harmadik helyezett csapat a Mártélyi Ártéri Vadkanok lettek, akik Czirok Mihály 71 cm-es balinjával a legnagyobb hal díját is megszerezték.
Az 5 órás versenyen 15 db hal akadt horogra, amelyen 9 csapat osztozott, ezek közül a balin volt a domináns, 10 példánnyal, csukából 2 db akadt horogra, míg fogassüllő, kősüllő és sügér 1-1 db került mérlegelésre. A verseny legnagyobb hala egy 71 cm-es balin lett, míg a legkisebb egy 26 cm-es sügér, amelyet Dávid Imrének sikerült megfognia.

 

A verseny hivatalos végeredménye:

helyezés

Csapat

fogott halak száma (db)

pontszám

1.

JUMA TEAM

5

223

2.

B & R Team

2

91

3.

Mártélyi Ártéri Vadkanok

1

71

4.

PIKE 9 Team

2

64

5.

ÜTŐ Team

1

50

6.

Blinker Team

1

44

7.

Támolygó Team

1

38

8.

Slow hands

1

34

9.

S-Metal

1

30

Az eredményhirdetés után némi tapasztalatcsere és jó hangulatú kötetlen beszélgetés kezdődött a Hullámtér vendéglőben, ahol a fáradt versenyzők az ebédet is elfogyaszthatták. A szervezők ezúton is köszönik a résztvevők versenyen tanúsított sportszerű magatartását, az írott és íratlan szabályok maradéktalan betartását. Ennek köszönhetően a szép napos időben a holtágon nagy számban horgászó többi pecásnak se lehetett panaszra oka a versenyzőkre.
Gratulálunk minden résztvevőnek és az esztendő hátralévő részére is szép fogásokat kívánunk mindazoknak, akik a Mártélyi- holtágra látogatnak!

HECSMSZ

KG

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége