Hírek

Atkai horgásztábor 2023

Tábori beszámoló

2023. július utolsó hetében (július 24-28.) bentlakásos horgásztábort szerveztünk az Atkai-holtágon. A tábor tervezett 15 fő gyermeklétszáma 19-re nőtt, a résztvevő gyermekek közül a legfiatalabb kishorgász 7, a legidősebb ifjú horgász 17 éves volt. 

Az ifjú horgászok a tábor alatt számos horgászati módszerrel megismerkedhettek, de elsősorban a fő horgászhal; a ponty került célkeresztbe. A gyerekek hétfőn foglalták el a Szövetség és a szegedi Herman Ottó Horgászegyesület horgászházait, majd kezdetét vette a sporthorgászat. Kedden Smányi Szabolcs megmutatta a legfogósabb szerelékeit, illetve a rakósbotos horgászati módszert, majd hivatásos halőreink tartottak átfogó előadást mindennapi - ellenőrzési - feladataikról. Szerdán, a táborozók egésznapos élményfürdőzésen vettek részt a szegedi Napfényfürdő Aquapolisban, majd éjszakai - ragadozóhalas - horgászattal zárták a napot.



Csütörtökön két kategóriában (alsós és felsős korosztályok) spicc botos horgászversenyt tartottunk, a versenyen mindenki egyforma horgászbottal, illetve horgászkészséggel horgászhatott. Aznap délután Borda Zsolt a makói Maros-Mix Kft. versenyhorgásza tartott bemutatót a finomszerelékes horgászat témakörében és Roskó Péter mutatta be a pontos és helyes távdobás technikáját.

A tábor záró napján - pénteken - látogatást szerveztünk a Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolába, ahol a gyerekek lövészet, fakitermelő- és rakodógép szimulációt próbálhattak ki. A gyermekek felügyeleltében, oktatásában és a tábor lebonyolításában Smányi Szabolcs világbajnok versenyhorgász, valamint Kovács András atkai hivatásos halőrünk működött közre, segítve a Dékány Szabolcs táborvezető lelkiismeretes munkáját. 

Ezúton szeretnénk megköszönni a Magyar Országos Horgász Szövetség, a Maros-Mix Kft. és a ASZC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum támogatását, valamint a meghívott előadók közreműködését.

A horgásztábor a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program pályázati támogatásával került megrendezésre. 

 A tábor alatt készült pillanatképek a GALÉRIÁBAN megtekinthetők! 

HECSMSZ

OSzE

 

 

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége