Hírek

Ifjúsági horgászviadal zajlott Mártélyon

A rendkívül jó hangulatú versenyen elméleti és gyakorlati tudásukról is számot adtak a résztvevők.

Június 15-én a Mártélyi holtág partján a hétköznapokon megszokottnál jóval nagyobb sürgés-forgás fogadta a kilátogatókat, hiszen aznap került megrendezésre a Magyar Országos Horgászszövetség Ifjúsági és Oktatási Szakbizottsága, valamint a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége szervezésében a „MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program (HUNOP) 2023” keretében az Ifjúsági horgászviadal.

A megmérettetésre 22 lelkes ifjú horgász nevezett, akik kora reggel 24 kérdéses elméleti teszttel kezdtek, majd a Casting versenyszám, vagyis a célbadobás következett, ahol az országos versenyeknek megfelelően kihelyezett célokat kellett eltalálniuk a résztvevőknek. Ez bizony feladta a leckét a versenyzőknek, ám utólagosan kiderült, ennek ellenére ez a versenyszám tetszett nekik a legjobban. Ezután már csak a „szokásos” halfogó verseny volt hátra. 

Az elméleti részfeladatban Gandis Bence érte el a legtöbb pontot, őt követte Szalontai Róbert, harmadik legtöbb pontot Katona Benedek érte el. A célba dobás feladatban Szalontai Róbert dobta a legtöbb pontot, második Egyed Áron, harmadik Gotthard Mátyás végzett. Legtöbb halat Kádár Dávid (4.920 g.) ifjú fogta, második helyen Koncz György (3.250 g.), harmadik helyen Gandis Bence (2.440 g.) végzett. 

A részfeladatok eredményei alapján első helyen Gandis Bence (LISHE), második Szalontai Róbert (SEM), míg harmadik helyen Kádár Dávid (CSSHE) végzett.  


Az első három helyezett meghívást kapott az Országos Horgásztáborba, értékes horgászfelszerelésekkel lett gazdagabb, a bezsebelt dicsőség bizonyságául díszes serleget is átvehetett és hogy a szórakozás is biztosítva legyen a Szegedi Ifjúsági Napokra szóló bérletet is kapott.

A verseny nagyszerű hangulatban zajlott és nemcsak a díjazottak, hanem az összes résztvevő, szervező és kilátogató is egyetértett abban, aki csak teheti, jövőre is itt lesz!

A rendezvény a MOHOSZ HUNOP programjának keretein belül valósult meg! 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége