Hírek

II. Láda Gáspár Emlékverseny (Tisztségviselői verseny)

Összefoglaló

Második alkalommal került megrendezésre a Láda Gáspár emlékverseny, melyen a megyei horgászszövetség alá tartozó egyesületek vezetői mérhették össze horgásztudásukat és közösen emlékezhettek meg a szövetség volt ügyvezető elnökről.

A verseny helyszínéül idén az Algyői Természetvédő Horgászegyesület kezelésében lévő Algyői vasúti kubikok adtak otthont. A tavak halállományára a ponty dominanciája jellemző, de a fehér és ragadozó halállománya is jelentős. A három kubik vizutánpótlását az Algyői-főcsatorna biztosítja, medrük agyagos-márgás.

Szombat reggel a szervezők friss reggelivel várták az érkező horgászegyesületeket képviselőit, a regisztráció és helysorsolás után 9 órától kezdetét vehette a baráti hangulatú 5 órás horgászverseny. Az időjárás előrejelzés szerencsére nem igazolódott be és a verseny idejére jósolt csapadék nem jelentkezett, a 11 órától enyhén erősödő ÉNY-i szél sem befolyásolta a halak kapókedvét nagy mértékben. A szerencsés helyválasztás és a finomszerelékes fenekező horgászmódszerek nagyban hozzájárultak a versenyzők sikereihez.

Jó étvágyuknál voltak a halak, melyet az elnök kategóriában, első helyen végzett Kiss Gábor 32420 grammos fogása, valamint az Alelnök kategóriában induló Szabó Mihályné 28920 grammos fogása is beigazolt.

A horgászversenyen 21 egyesületi csapat indult egyéni kategóriákban: Elnök 21 fő, Alelnök: 21 fő, Titkár: 21 fő valamint 5 fő Intézőbizottsági tag.A csapatversenyben első helyen a szegedi Szőke Tisza HE csapata végzett, második helyen a Székkutas HE, harmadik helyen a Tiszaszigeti HE csapata végzett. Köszönjük a részvételt minden csapatnak és a szervezést az Algyői Természetvédő HE-nek! További képek a Galériában megtekinthetők.

 

 

Egyéni eredmények:


Elnök kategória

1. Kiss Gábor (Tiszasziget HE.) 32 420 g
2. Potor István (Csanytelek HE) 24 150 g
3. Dett Gábor (Szőke Tisza HE) 15 790 g


Alelnök kategória

1. Szabó Mihályné (Algyői HE) 28 920 g

2.Barna Pál (Mindszenti HE) 6050 g

3. Patkó Tamás (Szőke Tisza HE) 5680 g


Titkár kategória

1. Rostás Bence (Székkutas HE) 13 120 g
2. Veres Krisztián (Szőke Tisza HE) 9590 g
3. Túri-Kiss Attila (Csongrádi HE) 3250 g

 

Intéző Bizottsági kategória

1. Kemény András 10720 g
2. Márkus Ottó 6950 g
3. Tóth László 3380 g
4. Horváth Gusztáv 1740 g

 

 

A részletes eredménylista itt elérhető! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége