Hírek

Augusztusi pontytelepítések

Tájékoztatjuk a megyei horgászokat, hogy fogható méretű pontyok telepítése történt

2022. augusztus 10-én és 16-án összesen 48 mázsa 37 kg gyönyörű pontyok telepítését végezte el a HECSMSZ hivatásos halőri csapata. 

Augusztus 10-én a Silorus Kft. csanyteleki tógazdaságából tükrösök érkeztek a Maty-éri víztározó (533 kg) és a Gyálai Holt-Tisza Sárgás-Görbe (517 kg) horgászvizekbe. Az 1,7 kg átlagsúllyal rendelkező tükrösök beszerzését, a nagy tavi termelésben bevett gyakorlat - a nyári ritkító halászat - tette lehetővé. 


Az augusztus 16-i telepítés a terveink szerint alakult; kiváló minőségű és fogható méretű, 1,9 kg átlagsúllyal rendelkező  - 95 % arányban - pikkelyes pontyok kerültek beszerzésre. A gyönyörű pikkelyesek a gyomaendrődi székhelyű Fish-Coop Kft. szarvasi tógazdaságában nevelkedtek. A kora reggeli rakodást követően az első telepítési pont a szentesi Tisza szakasza, ahol a rakomány fele, azaz 1830 kg ponty került telepítésre. Második telepítési helyszín az Algyői-főcsatorna Irmai híd volt, ahol összesen egy kád ponty, azaz 622 kg került a csatorna vízterébe. Végezetül az Atkai-holtágnál (Déli-fok) két kád, azaz 1335 kg pikkelyes került a holtág vizébe. 10-én összesen 3787 kg háromnyaras ponty került a HECSMSZ halgazdálkodás alá tartozó vizekbe. 


A halászatok, a mérlegelések, illetve a helyszíni telepítések a HECSMSZ hivatásos halőrei felügyeletével, aktív közreműködésükkel zajlott. Elmondható, hogy a termelőktől érkező pontyok a megszokott  minőségben, kiváló kondícióban kerültek vizeinkbe; ugyanakkor a halászatok és a szállítások alatt komplikáció (halpusztulás) nem lépett fel.

 A telepítésekről készült fényképek a GALÉRIA-ban
a 2022. horgászév/Telepítések mappában elérhetők!

HECSMSZ

OSzE

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége