Hírek

Megyei sikerek az Országos Horgásztáborban

Július 31. és augusztus 5. között került megrendezésre a MOHOSZ 44. Országos Ifjúsági Horgásztábora Zalaegerszegen, a Gébárti-tavon.

Vasárnap délután 44 ifjúsági horgász foglalta el a tábort. Mindannyian a tagszövetségek által megrendezett Ifjúsági Horgászviadalok dobogós helyezettjei voltak, akiknek idén is ingyenes részvétellel lehetőségük nyílt országosan összemérni horgászati tudásukat. a HECSMSZ-t Ökrös Dániel és Gandis Bence képviselte igen nagy sikerrel.

A versenyzők négy versenyszámban küzdöttek meg: halfogás, szerelékkészítés, célba dobás és elméleti feladatokban. A feladatok mellett előadások és gyakorlati bemutatók is színesítették a tábor programját.

Hétfőn a reggeli tornát követően előadással kezdődött a nap mely a halakkal történő kíméletes bánásmódra fordította a hangsúlyt, majd halfaunisztikai előadás következett- végül pedig a vízi közlekedés elméleti és gyakorlati szabályait tanulták meg a fiatalok. Délután megrendezésre került az első versenyszám, a szerelékkészítés.

Kedden elérkezett a legjobban várt versenyszám, a halfogás első fordulója ahol a mély vízben a legtöbben a feederezés mellett döntöttek. Délután a szabadfoglalkozás alatt kicsit kikapcsolódhattak a nebulók.

Szerda reggel Bokor Károly a MOHOSZ alelnöke, a pergetés rejtelmeibe avatta be a táborozókat. Az előadás után következett a célbadobás versenyszám. Csütörtökön Dóczi István rovarokról, kétéltűekről és hüllőkről szóló előadása után halfelismerő vetélkedő és a horgászverseny második fordulója került lebonyolításra.

Pénteken a tábor záró napján az ifjúság a harcsafogás rejtelmeibe lett beavatva gyakorlati bemutatóval együtt, a különböző módszerek ismertetése során a táborozók közelről is szemügyre vehették a speciális harcsás szerelékeket.

Összesítésben Mányi Milán vehette át az abszolult első helyért járó kupát és ajándékokat, második helyen Rada Kornél végzett. Nagy örömünkre bronzérmes lett Gandis Bence mártélyi versenyhorgász.

Bence szinte hibátlan eredménnyel megnyerte a céldobás versenyszámot; a halfelismerésből és tesztlapból álló tudásfelmérő versenyszámban a csongrádi Ökrös Dániel kimagasló (97%-os) pontossággal töltötte ki, Dani ebben a versenyszámban első helyen végzett.

A fiatalok értékes nyereményekkel, új barátságokkal és jó élményekkel térhettek haza.

Hálásak vagyunk a szervezőknek a színvonalas táborért!

Gratulálunk a helyezetteknek, különösen a Szövetségünket képviselő ifjú horgászok kimagasló szereplésért!

HECSMSZ 

SzN

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége