Hírek

Ifjúsági Horgászviadal

2022. június 14-én Mártélyon rendeztük meg.

2022-ben a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége a Mártélyi-holtág üdülő területén rendezte meg a megyei Ifjúsági Horgászviadalt. A három részből álló horgászati vetélkedőn 15 és 19 év közötti ifjú horgászok vehetnek részt. Az idei évben az ifjúság kérésére hétköznapra - június 14. Kedd - tűztök ki a viadal dátumát, az előző évekhez képest több nevezés történt. 

A reggeli regisztrációt az üdülő területen lévő Hédi Sörözőben kezdtük meg, összesen a 17 fő jelentkezőből 15 fő- 10 egyesületből -  jelent meg. 

A regisztrációt követően 25 pontos elméleti tudáspróbát töltöttek ki a fiatalok, majd következett a célba dobás gyakorlati feladat. A versenyzők két távolságból három-három alsó dobást végeztek, melyek együttes összege alapján került felállításra a rangsor. Legtöbb pontot Ökrös Dániel dobta, összesen 59-et a 60-ból.

A célba dobást követően fél 10-kor megkezdődött a horgászverseny. A versenyen főként a törpeharcsa dominált, viszont méretes pontyok, compók és keszegek is horogra akadtak.

A horgászverseny 14 óráig tartott. Az ifjúság és a kísérők részére ebédet biztosítottunk a Hullámtér vendéglőben, ahol az eredményhirdetés is megtörténhetett. Oláh Szabolcs és Szűcs Noémi a HECSMSZ munkatársai minden résztvevő ifjú részére ajándékcsomagot, a díjazottak részére értékes horgászfelszereléseket, pólót és kupákat adott át. 

A horgászviadal részfeladatainak győzteseit és az összetettben legjobb három fiatalt díjaztuk. A viadal első három helyezettje - a Magyar Országos Horgász Szövetség Ifjúsági Szakbizottsága által - meghívást kapott az Országos Horgásztáborba ami idén a Gébárti-víztározón került megrendezésre augusztus első hetében. 

Helyezettek:

  • Elméleti tudáspróba - Ökrös Dániel (25/25 pont)
  • Célba dobás - Ökrös Dániel (59/60 pont)
  • Horgászat - Szalontai Róbert (3320 gramm)

Összetett helyezések:

I. Ökrös Dániel

II. Gandis Bence

III. Szalontai Róbert 

 

GALÉRIA

 

A rendezvény a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program keretein belül valósulhatott meg. 

HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége