Hírek

I. Mártélyi K-FISH csónakos pergető verseny

 

Elsőként adott otthont a Mártélyi Holt-Tisza a K-FISH csónakos pergetőversenynek.

A csónakos horgászverseny 2021. november első vasárnapján (11.07.) a K-FISH horgászcentrum közreműködésével nagy érdeklődés mellett került sikeres lebonyolításra. Szövetségünk és a Mártélyi Horgászegyesület közös halgazdálkodása alá tartozó hullámtéri holtág sok megyei és vendég pergetőhorgászt csábított az eseménye. 

A holtág festői környezetével, a titokzatos halállományával minden vadvizeket kedvelő horgásznak felejthetetlen élményt nyújt. Hullámtéri jellegéből adódóan az Alsó-Tisza halfajainak vándorlásában szerepe van, árhullám időszaka alatt a pillanatnyi ragadozó halállománya jelentősen változhat, bővülhet. 

A versenyen 33 csónakos, összesen 66 sporthorgász vett rész, akik igazi őszi - csapadékmentes - időjárás mellett ismerkedhettek meg a holtág adottságaival, ragadozó halállományával. Vasárnap kora reggel az üdülőterületen lévő Bodnár Bertalan Oktató Központ melletti Ifjúsági Szálló esőbeállójában kezdődött az előzetes regisztráció, majd a sorsolás.

A csónakok vízre bocsátása után a kihúzott sorrendben - háromnegyed 9 órától - egymás után indulhattak a versenyzők. Külön területrész nem került kijelölésre, a csónakos pergetést a holtág egész területén gyakorolhatták a résztvevők. 

A 33 csapatból 13 csapatnak sikerült a mártélyi halakat lencsevég elé emelni, a várt papírforma szerint a balin egyedei domináltak a fogások közül. 

A sok balin mellett jó pár csuka és fogas is megmutatta magát, a nap fénypontja azonban a közel húsz kilós (141 cm-es) szürkeharcsa volt.

A harcsa a verseny legnagyobb hala is lett egyben, melyet megkoronázza az a tény hogy, Márkus Ottó saját készítésű műcsalijával fárasztott ki eredményesen. 

A pergető verseny 14 óráig tartott, majd a szervezők ebéddel fogadták a kissé áthűlt mezőny a Hullámtér vendéglőben. Ebéd után a regisztráció helyszínén eredményhirdetés következett. A K-FISH Horgászcentrum jóvoltából minden horgász ajándékkal térhetett haza, a helyezettek értékes horgászfelszerelést és kupákat kaptak. 

Eredmények

Természetesen a mérlegelés után minden megfogott ragadozó visszanyerte szabadságát!

Első helyen a K-FISH TEAM (Berei Béla és Kocsis Ferenc), második lett a TISZAPARTI HORGÁSZBOLT I. csapata (Hriczkó Tamás és Bódi Mátyás) harmadik helyen a MATSU PURI TEAM (Márkus Óttó és Veres Krisztián) végeztek.

Gratulálunk mindenkinek, és köszönjük a sportszerű horgászatot!

 

GALÉRIA

 

 

HECSMSZ 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége