Hírek

Őszi kétnyaras ponty és compó telepítések

2021. október 28-án, november 3-án és 4-én állományerősítő haltelepítések történtek

Tájékoztatjuk a megyei horgászokat, hogy a HECSMSZ halgazdálkodása alá tartozó vízterületeken - a MOHOSZ által előzetesen jóváhagyott és a megyei halgazdálkodási hatóság által elfogadott - az érvényes halgazdálkodási tervek szerint előírt mennyiségek őszi ütemének teljesítése történt. Október utolsó és november első hetében kétnyaras korosztályú ponty és compó állományok kihelyezését végeztük el. 



Október 28
-án az Aranykárász Bt. szarvasi tógazdaságából került több mint 55 mázsa ponty - 5622 kg - a megyei Tisza szakaszába: a szentesi katonai gyakorlótér partszakaszán. 


November 3
-án a megye frekventált horgászvizei halállományának színesítése céljából a vizek halgazdálkodási terveiben foglalt mennyiségen felül (előírt: Maty-ér: 40kg, Atkai-holtág: 40 kg, Mártélyi-holtág: 75 kg) összesen 200 kg gyönyörű compó került kihelyezésre.


November 4
-én a Fish-Coop Kft. kolbaszéki nevelőtavából közel 100 mázsa kétnyaras pikkelyes ponty került megyénk számos horgászvizébe: a Tisza folyó mindszenti szakaszán: 4412 kg, a Körtvélyesi-holtág: 1847 kg, az Atkai-holtág: 1813 kg és a Maty-éri víztározó: 1749 kg mennyiségekben. 


Az idei év elején jelentkező növendék korosztályú "pontyhiány" az évben tovább hatványozódott. A HECSMSZ meglévő haltermelői partnereivel való jó kapcsolata és a regionális beszerzési lehetőségei miatt a tervezett mennyiséget maradéktalanul teljesítette.


A halászatokról és a telepítésekről készült fényképek a galériában megtekinthetők:

GALÉRIA

 

Bízunk benne, hogy az őszi növendékek kihelyezése a jövő évek fogható méretű pontyállományát fogja erősíteni. 

 

HECSMSZ  

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége