Hírek

Pontyivadékok a HECSMSZ vizeiben

2021. június 24-én ivadék korosztályú pontyok érkeztek megyénk vizeibe

Tájékoztatjuk a megyei horgászokat, hogy 2021. június 24-én - a hónap legmelegebb napján - 2,5 cm méretű, életerős pikkelyes (biharugrai tájfajta) pontyivadékok kihelyezését végezte a HECSMSZ halőri csapata.

 

Az embert próbáló időjárásban - nem kis kockázat mellett - sikeresen vízbe érkeztek a jövő kapitálisa, köszönhető a halőri csapat felkészültségének és alaposságának. 

A halászatot a lehető legkorábban megkezdtük (segítséget nyújtva) az Aranykárász Bt. ördöngősi tógazdaságában; majd a számolás és rakodás után a HECSMSZ halszállító tehergépjárművével az összes tervezet telepítési helyszínre biztonságosan elszállítottuk az apró pontyokat. 

Első telepítési helyszín az Akolszögi Holt-Tisza partja volt, majd a mindszenti komp lejáró, a Tisza folyó bal partján. Ezt követően a Mártélyi és a Körtvélyesi holtágakba kerültek az apró pontyok, ahol a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal megyei halászati felügyelője is megtekintette a telepítést. A Tisza és a hullámtéri vizek után a mentett oldali - zárt - horgászvizek következtek: Algyői-főcsatorna, Atkai- és Gyálai holtágak, majd a Maty-ér. 

 

 

Összesen 562 500 db ivadék került kihelyezésre: 

halfaj

korosztály

ponty

előnevelt ivadék

Vízterület

mennyiség 
(db)

Tisza folyó

240 000

Akolszögi Holt-Tisza

10 000

Körtvélyesi Holt-Tisza

200 000

Gyálai Holt-Tisza

20 000

Atkai Holt-Tisza

42 500

Maty-éri víztározó

10 000

Algyői-főcsatorna

10 000

Mártélyi Holt-Tisza
(MHE)

30 000

 

GALÉRIA

 

HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége