Hírek

Tájékoztató

Építési munkálatok, korlátozott közlekedés várható az Atkai Holt-Tiszához vezető árvízvédelmi védművön

Tájékoztatjuk az Atkai-holtágra látogató horgászokat, hogy 2021. június 21. reggeltől kezdődően az Alsó-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság hírközlőkábel telepítését fogja végezni az Algyői Vasúti híd és a Atkai gátőrház közötti szakaszon.

Munkagépek és építőmunkások fognak dolgozni a mentett oldali koronaélben, így holtágat látogatni kívánó horgászok forgalmi akadállyal, útszűkülettel fognak találkozni.

 



A munkavégzés helyét, közlekedési jelzőtáblákkal fogják megjelölni (munkavégzésre, útszűkületre figyelmeztetés, terelő jelzések, éjszakai villogó lámpa). A munkaárokból kitermelt föld ideiglenesen az aszfaltozott út szélére kerül deponálásra.


A munkavégzés hétköznapi munkaidőben történik (kb 07:00 - 17:00), várhatóan 2-3 hét időtartamot fog igénybe venni. A munkavégzés a gátőrháztól halad a vasúti híd irányába. A holtág rampája körül kezdik meg a munkát, 1-2 napig előfordulhat, hogy nyitott munkagödrök és munkárkok maradnak - ezeket jelzőszalaggal jelöljük majd. Ezen szakasz után - terveink szerint - minden estére betakarjuk a munkaárkot. és a napi munka végén a munkagépek visszatérnek a gátőrházhoz, vagy a kitérőkbe. A kitérőben álló gépek (tréler, stb) éjszakára jelzőtáblával, villogóval lesznek jelölve.

A forgalmat alapvetően az Igazgatóság nem kívánja lezárni, de menet közben - a munkavégzés körülményei miatt - változhat. Amennyiben az Igazgatóság munkatársai azt tapasztalják, hogy a közlekedés a horgászok részére nem biztonságos vagy a munkavégzést a horgászok intoleráns viselkedéssel akadályozzák, úgy kezdeményezik a gátkorona lezárását.

Ezért minden Horgásztársat megkérünk, hogy fokozott óvatossággal és figyelemmel legyen az érintett szakaszon.

HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége