Hírek

251 000 db csukaivadék került a megyei horgászvizekbe

Tájékoztatjuk a megyei horgászokat, hogy tegnap délelőtt csukatelepítés történt.

2021. március 30-a reggel, megkezdődött az előnevelt csuka ivadékok halászata, számolása és csomagolása Röszkén. 

 

A megyei vizek halgazdálkodási terve szerinti ütemben, összesen 251 000 db csuka ivadék került kihelyezésre a megye frekventált horgászvizeibe.

A HECSMSZ halgazdálkodása alá tartozó vízterületek (9 vízterület) összesen 206 000 db, a Mártélyi Horgászegyesület által kezelt horgászvíz (Mártélyi Holt-Tisza) 25 000 db, és a szegedi Herman Ottó Horgászegyesület horgászvizei összesen 20 000 db életerős kiscsukával gazdagodott. 

 

 

Az előnevelt ivadékok (átlagosan 2,5 cm/ db) Újhelyi Roland haltenyésztő medencéiben természetes - plankton - táplálékon kerültek előnevelésre, hogy a vadvizekbe minél előbb megtalálják a növekedésükhöz szükséges természetes táplálékot, mielőtt egyes halak ivadékait kezdik vadászni.

A telepítési munkát a megye hivatásos halőrei végezték, a legtöbb helyen csónakból kerültek kihelyezésre a szélcsendes partrészek sekély - planktontól hemzsegő - felmelegedő víztereibe.

 

Plankton

 

Csuka ivadékok

 

A telepítéseken készült fotók és kihelyezést összefoglaló táblázat a GALÉRIAban megtekinthetők! 

 

Továbbá tájékoztatjuk a megyei horgászokat hogy a mai nap (március 31.) 24 órától szabad a csuka horgászata, azaz véget ér a csuka tilalmi időszaka.

(A csuka legkisebb kifogható mérete: 40 cm)

 

HECSMSZ

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége