Hírek

Halak napja alkalmából pontytelepítést végeztünk

Március 20. a Halak napja, március 22. a víz világnapja

A Magyar Haltani Társaság kezdeményezésére a Földművelésügyi Minisztérium horgászati és halgazdálkodási főosztálya, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHoSZ), a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet, valamint az Akvaristák Magyarországi Egyesülete közös döntése értelmében március 20-án hazánkban a Halak Napját ünnepeljük.

Március második felében (idén március 22-én) a megyei horgászszövetség minden évben kétnyaras pontytelepítést végez, idén is ápoltuk e hagyományteremtő szokásunkat. Sajnos a COVID vírus okozta pandémia miatt a nagy közönségnek sajnos nem tudtunk teret nyújtani a halászatok, telepítések helyszínén; ugyanakkor bízunk benne, hogy a jövőben már fogadhatjuk az érdeklődő iskolásokat, horgászokat. A kétnyaras korosztályú pontyok 60-70 dkg közötti egyedsúllyal rendelkeznek (melyek őszre akár a fogható méretű testhosszúságot is elérhetik), nevelésük a szarvasi iskolaföldi tógazdaságban történt. 

Válogatás után a halak szállítása két ütemben történt, az első szállítmány a Tisza (Mindszent) folyóba és a Mártélyi Holt-Tisza (Mártélyi Horgászegyesület) vízterületekbe került kihelyezésre többmint 36 mázsa mennyiségben (Tisza: 1618 kg, Mártély 2000 kg). Második körben az Atkai-holtág (1022 kg), Algyői-főcsatorna (500 kg) és a Tisza folyó (Szeged 1000 kg) vizekbe kerültek kihelyezésre a növendék pontyok, összesen 2522 kg. Március 22-én 6140 kg kétnyaras növendékkel gazdagodtak vizeink.

 

 

halfaj

korosztály

ponty

kétnyaras

Vízterület

mennyiség 
(kg)

Tisza folyó

2618 kg 

Mártélyi Holt-Tisza
(MHE)

2000 kg 

Atkai Holt-Tisza

1022 kg 

Algyői-főcsatorna

500 kg 

 

Összesen:   6140 kg

 

GALÉRIA

 

HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 

 

 

  
© 2017-2020 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Keresés