Hírek

Útkarbantartás zajlott a Maty-éren, Sárgáson és a Görbén

A rendkívül csapadékos ősz és tél során tönkretett vízparti földutak javításával igyekszünk komfortosabb körülményeket teremteni vizeink partján.

A vízparti úthálózat rossz állapota a vizek autós megközelítésének akadálya, így a horgászkritika egyik állandó eleme. Pedig az utak állapotáért nem lehet a víz halgazdálkodási kezelőjét felelőssé tenni. Az állapotromlást sem lehet a számlájára írni, hiszen a vízparti forgalom elenyésző töredékét adja a halőri autó mozgása. A járhatóság folyamatos biztosításának megkövetelése pedig azért sántít, mert a halgazdálkodási kezelőnek nincsen erre a célra fordítható bevétele. Az erre fordított összegeket a halasításból tudja elkülöníteni. Tájékoztatásul ezért is került bele az Egységes Horgászrend általános részébe az alábbi szöveg rész:

"HECSMSZ területi horgászjegy ... a Egységes Horgászrend betartása mellett kizárólag horgászatra jogosít. A jegy ára nem tartalmaz más szolgáltatásokat, mint pl: szúnyog-, kullancsirtást, fűnyírás, vízinövényzet gyérítést, útjavítást és kátyúzást, szemét gyűjtést és elszállítást, WC telepítést és fenntartást, .... stb." 

Mindezek ellenére a Szövetség mint a jelzett vizek halgazdálkodási hasznosítója erejéhez mérten eddig is és ezt követően is igyekszik a terület bejárhatóságát biztosítani. Hagyományaiknak megfelelően a 2021. évi új horgász szezon beindításának első lépései között a zárt vizek dűlő útjainak karbantartása zajlik.

A most elvégzett munka eredménye azonban csak addig tart, ameddig azt megbecsüljük. A következő esőzés után akár egyetlen a földutakon feleslegesen végig hajtó autós is járhatatlanná tudja tenni a most (is) rendbe tett földutakat. Sajnos arra nincs mód, hogy a megszokotthoz képest gyakrabban megismételhessük  a gépi munkát.

Ezúton kérünk ismételten mindenkit arra, hogy vegye komolyan és tartsa be az egységes horgászrend 1.2 pontjában rögzített szabályt:

"Tilos ...a felázott földutakra (amíg a kerék szedi a sarat) járművel ráhajtani," 

Ha az esőzések után türelemmel ki tudjuk várni az utak száradását, akkor  hosszabb távon biztosítottá válik a vizek megközelítése.

 

 

 

 

 

 

HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége