Hírek

Megkezdődhetett a 2021. évi horgászokmányok kiadása

Immár megvalósult és működésre kész az a MOHOSZ fejlesztés, amely a horgász informatikai rendszer (HORINFO) bővítésének eredményeként lehetőséget biztosít a horgászokmányok komplex kezelésére, értékesítésére, ellenőrzésére.

 

Tájékoztatást adunk arról, hogy ezévtől a horgász okmányok elektronikus kiváltásának lehetősége tovább bővül. Az egységes horgászokmányok és a szervezeti tagdíjak elektronikus kiadását követően a MOHOSZ 2021. január 1-től új elektronikus területi jegy modult vezet be, amely első körben az 50 hektár feletti vízen halgazdálkodó szervezeteket, döntően Területi Szövetségek kezelésében lévő vízterületek horgászjegyeit érinti. A közeljövőben további vízterületek csatlakozása várható. Az elektronikus jegyforgalom legnagyobb előnye, hogy a területi jegyek többsége immár otthonról is elérhetővé, megvásárolhatóvá válik.

A fentiek értelmében a HECSMSZ vízterületeire érvényes 2021. évi területi jegyek, már kizárólag a HORINFO rendszerben kerülnek kiállításra, mely a jegyet váltó horgászok online személyes horgászprofiljába kerül rögzítésre. 

A HECSMSZ elvégezte 2021. évben forgalomba bocsájtott területi jegyeinek, Egységes Horgászrendjének, egy-egy vízterületre kialakított horgászrendi kivonatának elektronikus rendszerbe történő feltöltését. Ezzel az elektronikus jegy értékesítési rendszer használatra készen áll, ezzel egyidőben megkezdődhetett jegyértékesítés.

A HECSMSZ területi jegyeinek kiadhatósága 2021. január 11. hétfő 12 órától lehetővé vált a MOHOSZ HORINFO felületén.

 

Közvetlen személyes vásárlás interneten keresztül (online):

A 2021. évre érvényes állami horgászjeggyel rendelkező horgász a MOHOSZ webes felületén a saját felhasználói profiljába belépve önállóan kiválasztja és kiváltja az igényelt területi jegyet. Az éves jegyek kinyomtatása kötelező) A fizetés módja a rendszeren keresztül ez esetben kizárólag bankkártyás lehet.

 

Közvetítőn keresztül történő vásárlás (egyesületben, bizományosnál, HECSMSZ irodában):

A tagegyesületeknél történő területi jegy vásárlása előtt megtörténik az előző évi fogási napló leadása, a fogási adatok rögzítése, majd a tagság rögzítése, végül az új állami horgász okmány kiadása. Ezt követi a HORINFO rendszerből történő területi jegy kiválasztás, annak kinyomtatása, illetőleg az előre nyomtatott Egységes horgászrend átadása.

A  HECSMSZ a Központi Irodájában a SZÉP kártyával történő területi jegy értékesítés zajlik, szintén az elektronikus rendszer segítségével.

A HECSMSZ területi jegyének értékesítésére szerződött bizományos partnerek immár csak E-területi jegyet értékesítenek.

Az igényelt jegy kifizetése ezekben az esetekben az igénylés helyszínén, a jegykiadást követően készpénzben, esetleg az adott forgalmazótól függően bankkártyával történik.

 

Fontos tudnivalók a HORINFO rendszeren keresztüli E-területi jegy forgalmazással kapcsolatban:

– E-területi jegy váltásra csak az új - 2021. évre érvényes - állami horgászjeggyel rendelkező horgász számára nyílik lehetőség.

- A HECSMSZ által kiadott éves érvényességű E-területi jegyek kinyomtatása kötelező. A rendszer akkor érvényesíti az adott jegyet, amikor az a nyomtatás parancs kiadásával kinyomtatásra került. A területi jegyeink papírigénye egy A4-es oldal.

- A HECSMSZ 2021. évi Egységes Horgászrendje nyomdai úton is előállításra került. A 24 oldalas A/7 (7*10 cm) méretű füzetkét, minden HECSMSZ jegyet váltó horgász kézhez kapja, ha jegyét Csongrád megye egyesületeiben, vagy a HECSMSZ által megbízott értékesítési partnernél váltja. Kérjük horgásztagjainkat, hogy a kézhez kapott Egységes Horgászrendet az első horgászatuk előtt olvassák el, majd annak pontos megértése, értelmezés után a 22. oldalon írják alá.

- Az online vásárolt területi jegyek esetében az éves érvényességű jegyek kinyomtatása kötelező, míg a napi és időszakos (48, 72 órás és 7 napos) jegyek kinyomtatása nem kötelező.

- Bármilyen módon történik a jegy megvásárlása, az adott víz horgászrendjének pontos és minden részletre kiterjedő ismerete elengedhetetlen feltétele a horgászat megkezdésének. A menyiben érvényes területi jegy birtokában nem rendelkezik előre gyártott nyomdai, vagy kinyomtatott horgászrenddel, úgy az az online vásárlás során letölthető, illetőleg a HECSMSZ elektronikus felületein (hecsmsz.hu) elérhető, megismerhető.

– A rendszerben megvásárolt E-területi jegy a horgász profilja alatt bármikor újra nyomtatható, megtekinthető, lekérdezhető. A HORINFO-ban megtalálható a HECSMSZ által értékesített területi jegyek listája, és azok területi hatálya (vízterület lista) a kategóriák weboldalunkon megtalálhatók.

 

A HORINFO E-terület jegyrendszerrel kapcsolatban bármely kérdésre irodai elérhetőségeinken munkaidőben állunk rendelkezésre.

 

Vizeinken kellemes szórakozást, horgász élményekben gazdag kikapcsolódást kívánunk!

HECSMSZ

 

 

 

 

 

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége