Hírek

Támogatott telepítés a Csongrád megyei folyókba

A Magyar Országos horgász Szövetség idén ősszel is meghirdette a "Standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése" jogcímen kiírt támogatási pályázatát.

A MOHOSZ által immár második alkalommal meghirdetett telepítési pályázat ivadék és növendék korú halállományok kihelyezésének ötven százalékos támogatását tette lehetővé.  Szövetségünk élve a pályázat nyújtotta lehetőséggel kétnyaras növendék pontyok kihelyezéséhez kért vissza nem térítendő támogatást.

A maximális támogatási intenzitás kihasználása érdekében október 26-án 7.500 kg növendék ponty rakodása történt meg A FISH-COOP Kft bánhalmai telephelyén, hogy a két szállító járművel még a  kora délutáni órákban megyénkbe érkezhessen.

 

Telepítés a Tiszán Csongrádnál

A kifogástalan egészségi állapotban lévő félkilós egyedi tömegű pikkelyesek alacsony vízállású de az őszi esőzések miatt enyhén áradó folyóinkban kezdhették meg szabad életüket.

 

 

 Telepítés a makói homokbányánál

További képek ITT!

 Az őszi növendék kihelyezések november első hetének végén folytatódnak a zárt vizeken. Ekkor ismét a Szövetség saját tógazdaságából származó pikkelyesek telepítése történik majd, hozzávetőlegesen 10.000 kg nagyságrendben.

 

HECSMSZ

 

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége