Hírek

Megyei Horgászviadal összefoglaló

Helyszín: Maty-éri víztározó, horgász-versenypálya

Reggel 7 órától érkeztek az ifjú horgászok a Maty-éri Olimpia Központ területére; a gyülekező a csónakházban volt. Gyors sorsolást követően elméleti tesztet töltöttek ki a jelentkezők, majd a célba dobással folytatták a megmérettetést. Az elméleti teszten összesen 40 + 10 pontot lehetett elérni, a kérdések főként halismereti és horgászati témakörökben kerültek megfogalmazásra.

Az elméleti tudáspróba részben Benedek Bence – Csongrádi SHE - kimagasló eredmény ért el: összesen 45,5 pontot. Második legtöbb pontot Ökrös Dániel (43,5 pont), harmadik legtöbb pontot Bitó Dániel (41 pont) ért el.

A halfelismerés után a célba dobás - CASTING – következett. 10, illetve 15 méter távolságról kellett minél pontosabban célozni a földre helyezett céltáblára. Legpontosabb dobásokat Bitó Dániel dobott, összesen a maximálisan elérhető: 60 pontszámból 52 pontot tudott produkálni.

Az elméleti és ügyességi próbák után, 8:30 órától megkezdődött a 4 órás horgászverseny a maty-éri horgász-versenypályán. A horgászhelyek a 200 méteres táblától kerültek kitűzésre. Egyszerre csak 1 horgászbotot – 1 horoggal szerelt – lehetett használni. Úszós vagy Feeder módszer közül ki-ki tetszése szerint használta felszereléseit, kisebb-nagyobb sikerrel.

A 8 versenyző összesen 36 630 gramm (36,63 kg) halat fogott; a legtöbb halat Gandis Bence fogta, összesen 7 250 grammot, második lett Bitó Dániel 5 860 grammal, harmadik Katona Benedek 4 760 grammal végzett.

 

Katona Benedek és fogása

 

Összetett helyezés:

1. Bitó Dániel

2. Gandis Bence

3. Ökrös Dániel

 

 

Minden résztvevő ajándékokkal (HECSMSZ pólóval és Farkas Csaba könyvekkel, poszterek); a dobogósok kupával és (a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program keretein belül pályázott és megnyert) értékes FEEDER horgászbotokkal hagyták el a Maty-ér vízpartját.

A MOHOSZ Ifjúsági szakbizottsága a megyei viadal dobogós helyezettjeinek idén is ingyenes részvételt biztosít az Országos Horgásztáborba.

 

GALÉRIA

HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége