Hírek

Pályacsúcs az év első Maty-éri horgászversenyén

A Maty-éren rendezett XX. Maros-Mix Kupa úszós versenyének első négyórás fordulójában Vidó Roland 93.21 kg halat fogott.

A péntekre kiírt edzésnapot követően 123 fő részvételével startolt el szombaton a XX. Maros-Mix Kupa, amely a hagyományok szerint két négyórás fordulóban az úszós versenyszabályzat szerint kerül lebonyolításra. . 

A nevezők hét szektorban versenyeztek.:  15 és 20 év alatti utánpótlás, Férfi, Női, MLS, valamint 54 és 64 év felettiek. A legnépesebb mezőny természetesen a  férfiaké volt, ott 76 versenyző mérkőzött a bajnoki címért.

A verseny több szempontból is figyelmet érdemelt:

  • Szövetségünk mint vízkezelő kiemelt figyelmet fordít a Maty-ér halasítására. Az őszi és kora tavaszi telepítések eredménye ilyenkor kap igazi visszajelzést.
  • Április végén a már lezárult tavaszi telepítések után állami forrásból extra ponty telepítés zajlott
  • Ez volt járványügyi vészhelyzet miatt  2020.i első Maty-éri horgászversenye.

A szombati első forduló igen halasra sikeredett. a 123 versenyző 2029,85 kg halat mérlegelt és megszületett az új pályacsúcs is.   Az U20 kategóriában versenyző Vidó Roland, a pálya  abszolút szélső helyére sorsolva sikeresen horgászta meg a szerencse nyújtotta lehetőséget és a

négy órás forduló alatt csaknem egy mázsa, pontosan 93,21 kg halat terelt szákba.

A vízkezelő ezúton is gratulál a nem mindennapi teljesítményhez!

 

A második, azaz vasárnapi fordulóban némileg csökkent ugyan a zsákmány. De az egy főre jutó átlagfogás ezen a napon is bőven 12 kg feletti  volt.

Részletes eredmények a Maros-Mix oldalán tekinthetők meg!

 

Képek:  Maros-Mix

 

Nyugodt szívvel és büszkén állíthatjuk, hogy a Maty-éri  korábban legendásnak mondott halállománya két évvel a leeresztés miatt bekövetkezett megsemmisülése, és egy év szárazon állás után, a feltöltést követő szűk egy év szisztematikus telepítéseinek eredményeként ismét képes arra, hogy színvonalas, sok halat adó versenyek otthonává tegye a tározó horgászversenypályáját. 

 

HECSMSZ

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége