Hírek

Országosan újra indulhat a horgászvizsgáztatás

A MOHOSZ március 11-én az új típusú koronavírus okozta járványügyi vészhelyzet, miatt kiadott eljárásrendi tájékoztatójának VIII. fejezet 41. pontjában felfüggesztett horgászvizsgáztatás április 16-tól újra indulhat.

Amint arról korábban hírt adtunk, a MOHOSZ OHSZK, mint a tárgyi közfeladat-ellátás jogosultja március 11-én előírta, hogy az állami horgászvizsgák megrendezése 2020.04.15-ig kerüljön felfüggesztésre.

A horgászvizsgáztatás 2020. április 16. napjától kezdődően a vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezésekre, különös tekintettel a helyi önkormányzati korlátozásokra - továbbá az alábbiakban felsorolt feltételek szigorú betartása mellett ismét végezhető.

A vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezések mellett a horgászvizsgáztatást lehetőség szerint kültéren

  • írásban, 
  • 5 méteres védőtávolság megtartásával ,
  • egyszerre legfeljebb hat fő vizsgázó részvételével,  tartható meg.

A vizsgabiztosok és a vizsgázók számára egyaránt kötelező a szájmaszk és a gumikesztyű szabályos viselése.

Megyénkben a horgászvizsgák helyszíneiről és időpontjairól  honlapunkon az alábbi oldalon tájékozódhatnak.

Horgászvizsga

 

Jelen helyzetben a horgászvizsgáztatás újraindításának lehetősége mellett , illetőleg a korlátozottan hozzáférhető állami horgászjegy váltás okán, alternatív lehetőséget kínálhat az online ügyintézéssel váltható turista horgászjeggyel való horgászat .  A turista állami horgászjegy előzetes regisztrációt követően a MOHOSZ által üzemeltetett HORINFO rendszerben vásárolható meg.  E jegy típusról, a hozzá kapcsolódó szabályokról, a kiváltás menetéről itt olvashat részletes tájékoztatót .

 

HECSMSZ

 

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége