Hírek

Április 15-től érvényben lépő tilalmi időszakok

Felhívjuk a horgászok figyelmét, hogy a mai nap, Április 15. (szerda) 0:00-tól megkezdődött a keszegfélék (jász-, szilvaorrú-) illetve a egyes pontyfélék (márna, paduc, garda, domolykó) fogási tilalma. 

A horgászat megkezdése előtt mindig alaposan tanulmányozzák át a meghorgászni kívánt vízterületre érvényes helyi horgászrendet, mert eltérően rendelkezhet a halvédelmi jogszabályban foglaltaktól; kifogható halfajok, méret és darabszám korlátozások, illetve tilalmi idők vonatkozásában.

Április 30. (csütörtök) 24:00-ig továbbra is tilos fogassüllőt, sügért és balint; kősüllőt június 30. (kedd) 24:00-ig - kifogása (elvitele).




 

A jogszabályban és a horgászrendben lévő fajlagos fogási tilalom alá tartozó halakat kifogás esetén, a megfogást követően haladéktalanul és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe, akkor is, ha sérült, beteg vagy elpusztult. Ha a kifogott hal a horgász számára nem határozottan beazonosítható - célszerű lefényképezni - abban az esetben azonnal vissza kell engedni. 

Április 15. (szerda) 0:00-tól, május 29. (péntek) 24:00-ig;

 

      

       

  


 

Felhívjuk figyelmüket, a HECSMSZ Egységes Horgászrendjében a Tisza Csongrád megyei mellékvizein (Hármas-Körös, Maros vízterületeken) kifogási tilalommal védett halfajok a következők; compógardaarany- vagy széleskárász és a kősüllő


Hármas-Körösön és Maroson egész évben tilos kifogni,

 

  


 

(Országos fajlagos tilalmi időszakok 2020-ban; compó: május 4-től, június 15-ig; garda: április 15-től, május 29-ig;  széleskárász: egész évben nem fogható kősüllő: március 2-től, június 30-ig)

 

HECSMSZ

 

Fajlagos tilalmi időszakok

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége