Hírek

Március 20. "A Halak Napja"

 A  Halak Napján  is folytatódik a HECSMSZ tavaszi telepítési sorozata. Most a hullámtéri holtágak háromnyaras és a zárt vizek növendék ponty kihelyezése volt soron.

Március 19-én       2.439 kg három nyaras, azaz fogható méretű pontyok telepítése zajlott. A kora tavaszi telepítési napok alkalmával a járhatatlan dűlő utak miatt nem sikerült halat szállítani az Akolszögi és a Körtvélyesi Holt-Tiszába. Ezt az elmaradást igyekezett pótolni a Szövetség. A Fishcoop Kft Szarvas-Iskolaföldi telepéről érkező 2 kg átlagsúlyú pikkelyesek tizenegy órakor érkeztek Akolszögbe és a déli órákban Körtvélyesbe, miközben még Mártélyon is zajlott telepítés, amelyről a Vásárhelyi VTV is közvetített.

 

 

Vízterület  Mennyiség   kg
Körtvélyesi Holt-Tisza  1939
Akolszögi Holt-Tisza 500
Összesen 2439

 

Március 20-án délelőtt 10 órakor indult a Szövetség halszállító teherkocsija, kádjaiban  3.700 kg növendék ponttyal megrakodva  Kisújszállásról, hogy a rakományát a Halastó 2004 Kft telephelyéről az Atkai Holt-Tiszába , a Maty-éri tározóba és a Gyálaréti Holt-Tisza Lisztes és Görbe-Sárgás nevű szakaszaihoz szállítsa.

 

Vízterület  Mennyiség   kg
Atkai Holt-Tisza 1235
Gyálaréti Holt-Tisza Lisztes, és Sárgás-Görbe 1230
Maty-éri víztározó 1235
Összesen 3700

 

A  kifogástalan kondícióban és egészségi állapotban lévő pontyok mind a két napon jól tűrték a szállítást és a délutáni órákra már elfoglalhatták új élőhelyeiket.

 

GALÉRIA

 

HECSMSZ

 

 

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége