Hírek

A HECSMSZ haltelepítéssel köszönti a "Horgász Új Évet"

A tavasziasra forduló időjárásban enged az állóvizek jégborítása, így a 2020. évi horgászjegyek forgalmának megindításával együtt a HECSMSZ megkezdi vizein a haltelepítéseket.

Horgász Új Év!  2020. február 1.

A 2019 évi jegyek: az állami horgászjegy és a területi jegyek is január 31-ig tartó érvényessége lassan lejár. Február 1-től már csak a 2020-ra szóló állami horgász jegy és fogási napló (egységes horgászokmány) és az új évre kiállított területi jegyek birtokában lehet horgászni. 

A Csongrád megyei egyesületekben a jegyforgalom már január közepén megindulhatott, így bízunk abban, hogy sok horgásztársunk rendelkezik már az új okmányokkal.

Az elmúlt hetekben kialakult néhány centiméteres jégtakaró a január végére enyhébbre fordult az időjárás miatt olvadásnak indult. Egyre nagyobb szabad vízfelület csábítja horgászatra a legelszántabb horgászokat.

Mindezek után, és a horgászok egyre gyarapodó haltelepítést firtató kérdése nyomán a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége döntött az év első haltelepítéséről. 

2020. január 31-én megkezdődik a HECSMSZ vizeinek halgazdálkodási terv szerinti telepítése.

Az idei év  első hal szállítmányában  - összesen 3,5 t háromnyaras pikkelyes ponty (2 kg/db átlagsúlyban) érkezik a a megye leglátogatottabb, jelen időjárási körülmények között is megközelíthető vizeibe. A telepítésben érintett vizek: Atkai Holt-Tisza, Maty-ér, Gyálai Holt-Tisza Lisztes szakasza és az Algyői főcsatorna.

HECSMSZ

 

Korábbi évek januári- februári telepítéseinek képei

Maty-ér

 

Atka

Gyálaréti holt-Tisza

 

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége