Hírek

Éves beszámoló közgyűlés zajlott Szentesen

A Szentesi Gerecz Elemér Horgász Egyesület 2020. 01.26-án tartotta évértékelő közgyűlését .

Január végén hagyományosan a szentesi ifjúsági házban gyűltek össze a szentesi horgászok, hogy egyesületük évadzáró és az új évet megnyitó közgyűlését megtartsák. A patinás egyesület rendezvényére ellátogatott Szabó Zoltán Szentes város polgármestere, Láda Gáspár a MOHOSZ alelnöke, a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei szövetségének ügyvezetője, Páll Zoltán a Tiszai Vízirendészet, a Szentesi Rendőrkapitányság, valamint a társ egyesületek képviselői.

A Közgyűlést Kiss Csaba alelnök nyitotta meg, majd a határozatképesség megállapítása után jegyzőkönyvvezetőt és hitelesítőket választottak. Ismertetésre került a napirend és megemlékeztek az elmúlt évben elhunyt horgásztársaikról. 

Kalamusz Endre elnöki beszámolójában kiemelte, hogy az iroda adminisztrációs terheinek növekedése mellett kiegyensúlyozott munka folyt az egyesületben. Terv szerint zajlottak a telepítések, és az okszerű gazdálkodás lehetővé tette, hogy a MOHOSZ Halőri Eszközbeszerzési és Flottafenntartási Alapjának támogatásával a régi halőri terepjárót új TOYOTA Hilux terepjáróra cseréljék. A rendezvények kapcsán kiemelte az ősz folyamán elmaradt Kurcai versenyeket, amelyek az egyesület vízterületének városi partszakasz rehabilitációja miatt kerültek halasztásra.

A vezetőség témafelelősei részletes tájékoztatást adtak a 2019-ben végzett munkáról. A gazdasági beszámolóból megtudhattuk, hogy 15 millió forintot is meghaladta egyesületi vizek halasítására fordított összeg, de 2020-ban már 18 millió forintot terveznek halvásárlásra fordítani.  A horgászmesteri beszámoló részletezte a vizenkénti telepítéseket és elemezte a 2018 évi fogási adatokat. Az ifjúsági felelős az igen népszerű pecasuliról, gyermeknapi versenyről és a horgásztáborról, míg a versenyfelelős a versenyszakosztály által szervezett helyi versenyekről és sikeres versenyévadról számolt be.

Szabó Zoltán polgármester méltatta Szentes legnagyobb civil szervezetének munkáját és további szélesebb együttműködés lehetőségét ajánlott.

Láda Gáspár tájékoztatást adott a horgászregisztráció változásairól, az újév jegyforgalmának beindításáról, a jegyárakról és a horgászrendi változásokról.  Gratulált az egyesület halgazdálkodásban elért eredményeihez és megköszönte az iroda kiemelkedően pontos adminisztrációs munkáját.

A Felügyelő bizottság beszámolóját követően a tagság elfogadta a beszámolókat, majd megválasztásra került a jövő évi tisztségviselő választás előkészítéséért felelős jelölő bizottság is. Döntöttek arról, hogy 2021-ben az éves szentesi területi jegyek változatlan áron kerülnek forgalomba, míg a napijegyek ára 300 forinttal nőni fog.

A közgyűlést a hozzászólások és a válaszadás zárta, melyek során szóba került az egyre terjedő inváziós törpeharcsa elleni hathatósabb fellépés, a szigorúbb halőrzés igénye. A tiszai telepítések kérdése, a környezet szennyezés folyóinkra és a szentesi vizekre gyakorolt negatív halása, a szemetelők kártétele és az ellenük való hathatósabb fellépés.

Végezetül Kalamusz Endre elnök megköszönte a jelenlévő tagok és vendégek aktív részvételét és sikerekben bővelkedő horgászévet kívánva bezárta az ülést.

 

Fotó: Király József

HECSMSZ

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége