Hírek

A kormoránoknak nem volt nyugodt ünnepe

Az év végi ünnepek előtt és között a HECSMSZ munkatársai több alkalommal is végeztek kárókatona riasztást és gyérítést.

A HECSMSZ a Csongrád megyei Kormányhivatal szegedi Járási hivatala által kibocsájtott kárókatona riasztást és gyérítést engedélyező határozatának megfelelően több alkalommal végzett vizein (elsősorban a folyó vizeken) kormorán riasztást és gyérítést.

A gyérítést sörétes lőfegyverrel végezhető, így a természetvédelmi kezelő képviselőjének értesítése mellett a terület vadgazdálkodási hasznosítójának jóváhagyása és együttműködése is szükséges a feladat végrehajtásához. A gyérítést az illetékes vadászatra jogosult hivatásos vadőrei illetőleg a HECSMSZ hivatásos halőri állományának azon tagjai végezhették, akik vadászlőfegyver tartási engedéllyel is rendelkeznek.

 

A gyérítési munka leghatékonyabban a Tisza - Mártélyi Tájvédelmi Körzetbe eső - szakaszán (Algyőtől - Mindszentig) zajlott a leghatékonyabban, ahol a Návay Kornél Vadásztársaság hivatásos vadőri állományának közreműködésével jó néhány haltolvajt sikerült elejteni. Közreműködésüket és segítségüket ezúton is köszönjük!

 

A 2020-ra megkapott engedély birtokában az új év első heteiben Csongrád térségében zajlik tovább a gyérítés; majd a gyülekező csapatok aktuális tartózkodási helyeinek felderítését  követően folytatódik.

HECSMSZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége