Hírek

85 éves Szeged patinás horgászegyesülete a Herman Ottó Horgászegyesület

Októberben ünnepelte megalakulásának 85. évfordulóját  Csongrád megye legnagyobb létszámú egyesülete.

A Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület alapításának 85. évfordulójának tiszteletére Ünnepi közgyűlést tartott 2019. október 26.-án szombaton de. 9 órai kezdettel az Ortutay Gyula Kollégiumban (Boldogasszony sgt. 26-28.).

Az ünnepi közgyűlés napirendje

  1. Megnyitó
  2. Ünnepi beszéd
  3. Kitüntetések átadása
  4. Zárszó
Kemény András elnök megnyitóját követően Szabó Ferenc alelnök ünnepi beszédében megemlékezett a megalakulás óta eltelt 85 év fontosabb eseményeiről. 

1934. október 23.-án került megszerkesztésre a SZEGEDI SPORTHALÁSZOK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA, ez az első dokumentum a jogelőd szervezet életében. Az első évtized a tagság növekedése mellett, az önálló vízterület megszerzésén túl, már akkor is az ifjúsági nevelőmunkára fektették a hangsúlyt.

Az egyesületet elindítói voltak: Dr. Ditróy Gábor elnök, Moldovay Kálmán ügyvezető elnök, Dr. Cserzy Mihály titkár

1949. május 8.-tól az egyesület neve: SZEGEDI HORGÁSZ EGYESÜLET. Ebben az időszakban, tehát a háború után is önálló vízterületeken (pl. Nagy búvártó, Tápéi Téli-kikötő) biztosított az egyesületi tagok horgászati lehetősége.

1966.-ban a létszám 1580 fő. Akkori horgászvezetők: Dr. Cserzy Mihály, Falaty Sándor, Gilde Ferencz .

1970. újabb mérföldkő az egyesület életében, a Szegedi HE és a Spartacus HE egyesül és létrejön egy viszonylag nagy taglétszámú szervezet, a Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület.

Ebben az időszakban (1975) a taglétszám 3536 fő.

1978-ban került megvásárlásra az Egyesület irodája, és visszakerült, egy rövid időre az Atkai Holtág.

Az 1980-as években hihetetlen fejlődésen ment át az Egyesület: jelenleg kezelt vízterületek jelentős részén már akkor is folyt halgazdálkodás és horgászat. Ekkor tájt indul el a céges horgászszakosztályok szerveződése. 1984-ben az egyesület alapításának 50. Évfordulóján monstre rendezvénysorozattal ünnepelt. Az évtizedközepére közel 6000 fős egyesületté vált a Herman.

 Az időszak horgászvezetői: Dr. Szekszárdi János, Dr. Muszka Dániel, Gabnai János, Nahóczky Endre, Gabnai Éva, Dr. Imreh Balázs és még sokan.

Az Egyesület taglétszáma az elmúlt 15 évben 3000 fő felett alakult, ezzel a legnagyobb taglétszámú Csongrád megyei horgász egyesület.

Egyesület arra törekszik, hogy megbecsülje törzstagságát, hiszen a tagság maga az elmúlt 85 év, az egyesület működésének záloga szögezte le az alelnök

 
 
Láda Gáspár a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége és a Magyar Országos Horgász Szövetség nevében köszöntötte az ünnepi közgyűlés résztvevőit. Méltatta szeged legnagyobb egyesületének a Csongrád megye horgásztársadalmában betöltött vezető szerepét. A gratuláció mellett Kemény András elnök részére  átadta a szövetség emlékplakettjét és díszoklevelét.
 
 
 
A kitüntetések sora a Herman Ottó Horgász Egyesület tiszteletbeli társelnökeinek megválasztásával kezdődött. A közgyűlés döntése alapján e megtisztelő címet Schreiter Tibor, Nacsa József és Orbán Béla viselheti.
Az egyesületet támogató szervezetek és cégek köszöntése után a Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület jubileumi arany és ezüst jelvényeinek, majd a jubileumi emlékplakettek átadása következett.
 
Kemény András elnök zárszavában köszönetét fejezte ki elődeinek azon tevékenységéért és erőfeszítéséért, ami lehetővé tette, hogy most sor kerülhetett  az egyesület fennállásának 85. évfordulójára. Reményét fejezte ki, hogy a tagság és a vezetőség a jövőben is kellő bölcsességgel és odafigyeléssel fog azon munkálkodni, hogy a Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület fennállásának 100. évfordulóját is büszkén ünnepelhesse.
 
A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége nevében gratulálunk a Szegedi Herman Ottó Horgász Egyesület megalakulásának 85. évfordulójához, az elért eredményekhez és további jó munkát kívánunk!
 
HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége