Hírek

Horgászvezetők miniszteri elismerése a nemzeti ünnep alkalmából

Az 1956-os forradalom hőseinek is köszönhetjük, hogy Magyarországra megbecsüléssel tekint a világ. Ma a figyelmünket arra kell fordítanunk, ami ennek a szabadságvágynak a nyomán felépült hazánkban és Európában.

A Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából adományozott szakmai elismerések kapcsán kiemelte: a díjazottak felfedezték magukban a forradalmárok büszke eszmei örökségét és megmutatták az egész országnak, hogy képesek hatással lenni másokra. Ebből az erkölcsi tőkéből a magyar agrárium is erősödött az elmúlt években. „Ezért elődeink előtti múlhatatlan tisztelettel, ma elismerésünket fejezzük ki mindazok példaértékű munkássága előtt, akik elkötelezetten dolgoznak a magyar agrárium gyarapodásáért, sikereiért, nemzetközi elismertségéért” – emelte ki a tárcavezető.

Az agrárminiszter összesen 74 személynek adományozott állami elismerést az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából és elismerését fejezte ki a magyar kettesfogathajtó válogatott tagjainak részére is, akik az idei drebkau-i kettesfogathajtó Világbajnokságon egyéniben és csapatban is megvédték hazánk világbajnoki címét. Az átadott kitüntetések között Kovács Béla Díjban hárman, Pro Aquacultura Hungariae Díjban ketten részesültek.

Az éves szinten szintén két személynek adományozható „Horgászatért Érdemérem” kitüntetést:

  • Láda Gáspár a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke több mint két évtizedes halgazdálkodási és horgászszervezeti vezetői tevékenységéért, és

  • Nagy Attila az Exner Kft ügyvezetője és a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének elnöke két és fél évtizedes versenyzői, sportvezetői, és magas szintű horgászcikk-fejlesztési tevékenységéért vehették át.

 

A felsorolt elismeréseken felül Életfa Emlékplakettek arany, ezüst és bronz fokozata, továbbá Miniszteri Elismerő Oklevelek átadására került sor.

A Horgász Egyesületek Csongrád megyei szövetsége valamennyi kitüntetettnek ezúton is gratulál és további munkájukhoz sok sikert kíván!

HECSMSZ 

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége