Hírek

Őszi műtárgyszemle ATIVIZIG

Az Alsó-Tisza Vízügyi Igazgatósága, levélben tájékoztatta a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetséget, hogy a hódmezővásárhelyi és a szegedi szakaszmérnöksége területén a 2019. évi őszi felülvizsgálata keretében, az árvízvédelmi művek és azok keresztező műtárgyai műszaki szemlére kerülnek.

 

 

A műszaki állapot lekövetése érdekében az Algyői-főcsatorna és a Körtvélyesi Holt-Tisza kenyere-éri szivattyútelepének torkolati műtárgyát a vízügyi szakemberek megtekintik.

Az algyői műtárgy szemléje 2019. szeptember 18-án, szerdai napon kerül végrehajtásra, ezért 2019. szeptember 17-től az Algyői-főcsatorna érintett szakaszának vízleengedését megkezdik. A szemle utáni napokban (szeptember 19-től) a megszokott üzemi vízszintig kerül feltöltésre a főcsatorna vízkészlete.

A vízleengedés és a szemle időtartama ( szeptemeber 17-18) alatt teljes horgászati tilalom lesz érvényben.

A Körtvélyesi Holt-Tisza kenyere-éri befolyónál lévő műtárgy szemléje szeptember 23-án kerül végrehajtásra. E szemlére felkészülve, vízleengedés elkerülése érdekében a Kiskunsági Nemzeti Park és a HECSMSZ munkatársai közösen homokzsákokból gáttal keresztezték a kenyere-éri kifolyó csatorna műtárgy előtti szakaszát.
Kérjük a zavartalan szemle és műszaki munkálatok érdekében a gátat ne bontsák meg! 

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

HECSMSZ és ATIVIZIG

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége