Hírek

Megkezdődött a Maty-éri víztározó vízfeltöltésének előkészítése

Az út karbantartás, a horgászhelyek és a partisáv kaszálása mellett a mederben felnőtt növénytömeg lezúzása is megkezdődött.

A tározó üzemeltetője, a Nemzeti Sportközpontok Igazgatósága Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ vezetőjének tájékoztatása szerint június 24-én a reggeli órákban megkezdődik a Maty-éri víztározó Tisza vízzel történő feltöltése. 

Az Alsó-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóságnak szakemberei előzetesen megkezdik a vízszállítás útvonalának előkészítését, melynek keretében először az Algyői-főcsatorna  vízszintjének szivattyús úton történő csökkentését kell elvégezni. Ennek tervezett kezdő dátuma  2019. 06. 14. Péntek. A főcsatorna vízszintje az algyői szivattyútelepnél lévő vízmércéjén mért 450 cm-es vízszintet fog eredményezni, mely állapot akár 3 napon keresztül is fent állhat  és majd később, a Tisza víz beemelésével fokozatosan áll helyre az üzemi szint.

A maty-éri horgászat megkezdésének dátumáról ugyan még nem tudunk pontos információt adni, de a halgazdálkodási kezeléshez kapcsolódó előkészítő munkákat Szövetségünk megkezdte.

Első ütemben a partisáv és a horgászhelyek kaszálása kezdődött meg, ezt követi majd az út karbantartása.

A meder csaknem egy évig állt szárazon, így az szinte teljes növényborítást kapott. A tófenéken kialakult lágyszárú vegetáció a csapadékos időjárás hatására  jelentős tömeget ért el, itt-ott  másfél méteresre is megnőtt. Több horgásztársunktól érkezett aggodalmas kérdés a meder növényzetével kapcsolatban. Ezekre válaszolva közöljük, hogy a  növénytömeg lezúzása a mai napon megkezdődött.

 


 

 

Az első háromnyaras pontyokkal megrakott halszállítmányok július 1-én és 2-án érkeznek a frissen töltődő mederbe.

 

HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége