Hírek

CSMRFK - HECSMSZ együttműködési megállapodása

Dakos József rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, 2019. május 16-án együttműködési megállapodást írt alá Dr. Petrik Orbánnal, a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetségének elnökével.

Az együttműködés célja a megyei vizek halállományának, a vizek környezeti és természeti értékeinek, a vízparti telepített és épített értékeknek hatékonyabb védelme érdekében a rendőri szervek, valamint a horgász szervezetek között fennálló kapcsolat szorosabbá tétele, ezen szervezetek tevékenységének összehangolása és a rendszeres információcsere fenntartása. Fontos továbbá a horgászatra, halászatra vonatkozó jogszabályi előírások érvényesülésének ellenőrzése, különös figyelemmel az orvhalászat megakadályozására, valamint a jogsértések felderítése, elkövetők elfogása, a vízpartok közbiztonsági védelme.

 

A megállapodásban megfogalmazott célok megvalósítása érdekében a rendőrök a korábbi gyakorlatnak megfelelően a vízterületek környékén, illetve a vízterületen tartott rendezvények, haltelepítések és egyéb bejelentett rendkívüli események alkalmával kiemelt jelenléttel, önállóan is, de elsősorban az illetékes halőrrel, halőrökkel közös ellenőrzéseket tartanak.

 

HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége