Hírek

Aranyos Dél-Afrika

A Dél Afrikában rendezett IV. Horgász Világjátékok kimagasló magyar sikerek színhelye. A pergetők ezüstérme, a hölgyek világbajnoki címe után vasárnap újabb világbajnoki aranyéremnek örölhettünk. 

Az első érem a csónakos pergető Világbajnokságon született! A csapat ezüstöt összesítésben a  . Hipszki Róbert-Deák Ferenc párosunk a 4., míg Tóth László-Oláh Péter párosunk az 5. helyen végezve érdemelte ki. 

A hölgyek a kiegyenlített csapat teljesítménynek köszönhetően már az első fordulóban az élre álltak, de jellemző volt a  rendkívül szoros élmezőnyre, hogy  az első kilenc csapat között mindössze 10 pont különbség volt. A második fordulóban végül sikerült megőrízni a vezető pozíciót, ezzel a XXVI. Női VB-n ismét csapat aranynak örülhetünk.

A Feder csapat a szombati napot 23 pontot gyűjtve az előkelő második helyen zárta, majd a második fordulóban mindössze 16,5 pontot szerezett a csapat, megszerezve ezzel a feeder szakág első csapatvilágbajnoki címét. A két fordulós versenyen a csapat több, mint 145 kg halat, - pontyot és amurt - fogva meggyőző fölénnyel nyerte meg a IX. Feeder Világbajnokságot

És ne felejtsük el a pontyfogó csapatunkat se, akik a tisztes helytállásal a nyolcadik helyen végeztek, ezzel is hozzájárulva a hatalmas magyar horgász sikerhez.

 

Akikre büszkék vagyunk :

Csónakos pergető csapat: Mészöly Sándor kapitány, Bosánszky Péter másodkapitány, Váry Orsolya csapatvezető, Tóth László – Oláh Péter, Hipszki Róbert – Deák ferenc versenyzők.

Fotó: MOHOSZ

Női csapat: Magyar Gábor kapitány, Szákovics Imre másodkapitány, Ambrus Tibor csapatvezető, dr. Kulcsár Aranka, Walter-Barna Diána, Kovács Hajnalka, Deli Ibolya, Rudnay Csilla, Gyulánszki Nikolett

Fotó: MOHOSZ

A Feeder csapat tagjai: Szénási Béla kapitány, Vidó Ferenc másodkapitány, Polyák Csaba csapatvezető,    Döme Gábor, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Szabó Tamás, Walter Tamás versenyzők, és Csillag László, Varga János, Takács Péter segítők

Fotó: MOHOSZ

Pontyfogó csapat: Papp József kapitány, Haraszkó Csaba másodkapitány, Tóth Zoltán csapatvezető és Gerencsér Gábor, Banka Pál, Halász Attila, Győri Mihály, Bodó Ferenc, Pallag Róbert, Roskó Péter versenyzők.


Fotó: MOHOSZ

Külön öröm számunkra, hogy a csapatok tagjai és szakvezetői  között számos csongrád megyei kötődésű tagot is köszönthetünk: Erdei Attila, Szabó Tamás, Walter Barna Diána, Roskó Péter, Vidó Ferenc, Ambrus Tibor !!! 

 

A Horgász Egyesülketek Csongrád Megyei Szövetsége nevében GRATULÁLUNK a versenyzőknek szakvezetőknek  és mindenkinek aki munkájával hozzájárult az újabb kimagasló magyar horgászsikerhez!!!

 

HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége