Hírek

Idei gyermek és ifi horgászrendezvények Csongrád megyében

Megérkeztek Szövetségünkhöz a megrendezett gyermeknapok és horgásztáborok részletes képi és szöveges összefoglalói, örömmel tapasztaltuk idén sem volt hiány horgászélményben.

A Horgászegyesületek Csongrád Megyei Szövetsége 34 megyei tagegyesülettel rendelkezik, közülük 12 horgászegyesület rendezett gyermeknapi horgászversenyt és nyári horgásztábort, összesen 455 gyermek és ifi részvételével.

A gyermeknapi horgászversenyeken lehetőségük volt a fiatal nevezett horgászoknak díjmentesen horgászni a rendező – vízkezelő – egyesületek vízterületein. A horgászversenyeken számos ajándékkal és komoly felszereléssekkel díjazták a legjobban teljesítő ifi horgászokat. 

 

Júniusban a Szövetség megrendezte a 2018. évi Csongrád megyei Ifjúsági Horgászviadalt, ugyanakkor tagegyesületei gyermekrendezvényeit közel egy milliós forintos anyagi támogatással segítette.

Az egyesületeknek lehetőségük volt nyílt pályázat keretein belül horgászdíjak támogatására; sokan éltek is a HECSMSZ és a MOHOSZ HUNOP II./1/2018 program nyújtotta lehetőséggel.

Az egyhetes táborok fő célja volt a szünidő hasznos eltöltése a szabadban, elsősorban a halak megismerése, a horgászsport bemutatása illetve gyakorlása az egyes egyesületei vizeken.

               

 

Az egyesületi táborvezetők és önkéntes segítők számos változatos horgászattal kapcsolatos programot szerveztek meg (halfelismerés, kötések, kirándulás stb.), rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk az egyes táborokról, a horgásznövendékek sok helyen jövőre is jelezték részvételi szándékukat.

               

 

Alapprogram volt az úszó horgászfelszerelés összeállítása, és a megfelelő használata, továbbá a halfogás elsajátítása, a kíméletes bánásmód megtanulása.

 

A gyerekek megismerték elsősorban az édesvizek halait, főként a gyakori halfajokat sikerült helyesen megjegyezniük, mint pl. a ponty, szürkeharcsa, csuka stb. megjegyzem többen már az idegenhonos kifejezést is megértették, felismerték a vizeinkben gyakori idegenhonos halfajokat is.

           

 

A táborok résztvevőinek lehetőségük volt az Állami Horgászvizsga teljesítésére is, sokan éltek is a lehetőséggel, sikeresen le is vizsgáztak. Gratulálunk nekik, további örömteli horgásznapokat kívánunk az ifjú horgásztársaknak!

             

 

Gyermekrendezvényt rendező tagegyesületek (helyszínek):

Algyői Természetvédő Horgászegyesület (Olajos tavak)

Csanyteleki Sporthorgász Egyesület (Meggyes-tó)

Csongrádi Sporthorgász- Környezet és Természetvédő Egyesület (Aranyszigeti-víz)

Gerecz Elemér Horgász Egyesület (Kurca folyó)

KATECH Horgász Egyesület (Ludasi csatorna)

Kiszombori Sporthorgász Egyesület (Vályogos tó)

László István Honvéd Sporthorgász Egyesület (Sun city horgásztó)

Maros Ponty Horgászegyesület (Deszki horgásztavak)

Mártélyi Horgászegyesület (Mártélyi Holt-Tisza)

Mindszenti Horgász Egyesület (Kurca folyó)

Rözskei Sporthorgász és Természetvédő Egyesület (Gyálai Holt-Tisza, Lisztes)

Szegedi Hermann Ottó Horgászegyesület (Újszegedi Holt-Maros)

 

Az ifjúsági utánpótlás nevelés támogatása céljából a HECSMSZ (IB 4/2004.02.05 sz. 9/2016.10.27. sz hat.) és a MOHOSZ (HUNOP II./3/2018) támogatást biztosított a rendező horgászszervezeteknek.

HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége