Hírek

Felnyitották a maty-éri zsilipkaput

2018. 07. 20-án - pénteken - este 6 órakor megkezdődött a víztározó leürítése.

Péntek óta folyamatosan csökken a Maty-éri tározó vízszintje. A leürítésre kerülő vízkészlet a Fehérpart-Görbe szakaszába csatlakozik a Gyálai Holt-Tisza vízkészletéhez.

A levezető csatorna, Maty-Subasai csatorna több mint 3000 m keresztül kanyarog Szentmihály település nyugati, délnyugati határában. 

 

Első ütemben a zsilipek, a Maty-Subasai csatornameder uszadék és növényzet tisztítási céljából alacsony zsilipállásban került megnyitásra, várhatóan szerdától kezdődik a tározó drasztikusabb vízszint csökkentése. 

A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége, a maty-éri halállomány terelésének céljából, ugyanakkor a Herman Ottó Horgászegyesülethez tartozó Fehérpart-Szilvás holtágban lévő halállomány vándorlását kivédő objektum létesítése.

 

 

A HECSMSZ és a Tiszai Vizirendészet munkatársai fokozott ellenőrzést végeznek a területen, megelőzve a jogtalan, esetleges tiltott halászati tevékenységeket.

Szolgálat során a halőröket éjjellátók, drónok, és vadkamerák segítik, továbbá nappal és éjjel is szolgálatot teljesítenek.

Ha olyan tevékenységet tapasztal, mely Ön szerint sérti a 2013. évi CII. törvény a a halgazdálkodásról és a hal védelméről c. törvényt és a 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet egyes rendelkezéseit, az alábbi  telefonszámon tehet bejelentést: 06/30 726 82 28 

 

HECSMSZ

 

 

 

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége