Hírek

Megkezdődött az Ecsegfalvi tógazdaság 5. tavának felújítása

Miközben teljes létszámmal zajlanak a XXXVI. Klubcsapatok Horgász Világbajnokságának edzés napjai és gőzerővel folyik az ünnepélyes megnyitó előkészítése, a három szövetség kezelésében lévő horgász tógazdaságban megkezdődtek a felújítási munkák.

A Maty-éren a 28 csapatból álló teljes mezőny a tartalék versenyzőket is edzésbe vonva igyekszik a lehető legjobb taktikát kidolgozni a hétvége két verseny fordulójára. A HECSMSZ szervező csapata a a verseny lebonyolítását és a megnyitó ünnepséget készíti elő szervezve egyúttal az eredmény hirdetést és a záró bankettet is.

Időközben a Szövetség életében más szálakon is zajlanak az események:

  • az aktuálisan zajló világbajnokság mellett az ország legnagyobb létszámú versenyére a korábban OHCSB-nek (Országos Horgász Csapat Bajnokság), új keletű nevén Tagszövetségi Csapatok Országos Bajnoksága (TOCSB) is a Szövetségünk rendezésében a Maty-éren kerül lebonyolításra közvetlenül a VB utáni hétvégén.
  • közben a július 23-ra esedékes Maty-ér leeresztés is komoly figyelmet  igényel .
  • egymást követik a kora nyáron aktuális előnevelt ponty és kecsege kihelyezések.
  • folyik a rövidesen bevezetésre kerülő Magyar Horgászkártya szeptemberben megkezdődő regisztrációs időszakának előkészítése.

Mindezekkel párhuzamosan a Szövetség tógazdaságában megkezdődött a Halgazdálkodási Operatív Program által pályázati úton is támogatott halastó felújítás. A gazdaság rehabilitációs programja szerint ez évben a legnagyobb felületű, mintegy 50 ha kiterjedésű 5. számú halastó halágy rekonstrukciójára kerül sor. Az "első kapavágás" június 19-én történt. A felújítás során  mintegy 12.000 köbméter iszap kitermelése történik meg, hogy az elkövetkező termelési években a tó jobb hozamot produkálhasson, illetőleg a lehalászási munkák jobb műszaki feltételek mellett a halak számára biztonságosabb életteret, a halász brigád számára könnyebb munka feltételeket biztosítson.

 

HECSMSZ 

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége