Hírek

Elrajtolt az Országos Feeder elődöntő

A Maty-éri versenypályán május 24-én csütörtök reggel a 7 órakor megtartott megnyitóval kezdetét vette a VIII. Országos Feeder bajnokság négy napos elődöntője.

A hétfőtől zajló edzések és a szerdán megtartott kötelező edzés tapasztalata alapján kiemelkedő fogásokra lehetett számítani, így Láda Gáspár a versenyt rendező szövetség ügyvezetője  a megnyitójában a program ismertetése után  külön kitért a fogott halakkal való minél kíméletesebb bánásmódra.  

Walter Tamás az OVHB nevében köszöntötte a megjelent 91 versenyzőt és kísérőiket, majd ismertette a legfontosabb tudnivalókat, többek között a sorsolás menetét, a kiosztott sorsolási rács használatát. Emlékeztetett arra, hogy a mostani négy forduló tétje az országos döntőbe (Kunhegyes) való továbbjutás. 

A versenyzők 8 órakor foglalhatták el helyeiket. Megkezdődhetett a másfél órás felkészülés, melynek derekán a szektorbírók elvégezték az előkészített csali és etető anyagok  minőségi és mennyiségi ellenőrzését. A versenyfordulót 10 perces alapozó etetés előzte meg, majd 10 órai kürtszóra a csalizott horgok is a vízbe kerültek.

A kapások sorozata szinte azonnal beindult és egymás után kerültek szákba a kisebb-nagyobb pontyok, keszegek, kárászok. Különösen az A szektorban ülők voltak eredményesek, amit az öt órás forduló végén lezajlott mérlegelés igazolt.

Az első forduló legtöbb halát az A1 -en ülő Gyalus István fogta Összesen 43,61 kg halat szákba terelve. A többi nyolc szektorban ülők is kitettek magukért, hiszen a szektor győzelemhez szinte mindenütt 30 kg feletti fogásra volt szükség. 

  • B: bakó Péter        18,200  kg
  • C: Erdei Attila        38,040 kg
  • D: Vidó Ferenc      34,290 kg
  • E: Szilvási Szilárd   36,090 kg
  • F: Walter Tamás     28,500 kg
  • G:Döme Gábor      32,340 kg
  • H: Arató Soma      32,640 kg
  • I: Bánfi János       30,540 kg

A 91 versenyző által az első, csütörtöki  fordulóban kifogott,  majd a mérlegelés után visszaengedett összes hal  ,mennyisége: 1.643 kg volt

 Az első forduló eredményei a MOHOSZ honlapján itt olvashatók!

 

HECSMSZ

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége