Hírek

Jubileumi Küldöttgyűlés

A Horgász Egyesületek Csongrád megyei Szövetsége május 17-én tartotta  beszámoló Küldöttgyűlését, amely a 1993-ban megalakult szervezet 25 éves jubileumi rendezvénye is volt. Az ülésen sor került az ötévente esedékes kötelező tisztújításra is.  

Dr. Petrik Orbán elnök köszöntötte a megjelent vendégeket –  Fischer Gábor rendőr őrnagyot a szegedi vízirendészeti őrs parancsnokát, valamint  Papp András halgazdálkodási főfelügyelőt és a tagegyesületek küldötteit. Megnyitójában megemlékezett az elmúlt évben elhunyt IB tagokról, majd kitért az elmúlt negyedszázad fontosabb horgász szervezeti eseményeire, melyet az ülésen minden résztvevőnek átadott „25 éves a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége” című díszkötéses ünnepi kiadvány részletez. Az elnök köszönetet mondott minden tagszervezeti vezetőnek, tisztségviselőnek és horgásztársnak, támogatónak az elmúlt 25 évben megélt közös munkáért.

A Szövetség jubileumi kiadványa részletesen tartalmazta az 2017. évi Beszámolót, a pozitív eredményt mutató Zárszámadást, Mérleget, Eredmény kimutatást és a Költségvetést, így ezekhez további szóbeli kiegészítés nem hangzott el. Az elnöki köszöntő után Láda Gáspár ügyvezető elnök a közeljövő horgászszervezeti elvárásairól adott tájékoztatást. Ismertette a Magyar Horgászkártya bevezetésének és a horgászok egységes elektronikus nyilvántartásának, regisztrációjának folyamatát, valamint a területi jegyek elektronikus rendszerben történő kiadásának kiszélesítését.

A Felügyelő Bizottság beszámolóját követően a küldöttek az írásban előterjesztett anyagokat illetve a szóban elhangzottakat megtárgyalva ellenszavazat nélkül fogadták el a 2017. évi Beszámolót, Zárszámadást, Mérleget, Eredmény kimutatást, FB beszámolót és a 2018. évi Költségvetést, továbbá döntöttek a Szövetség korábban létrehozott céltartalékának egyesületi célokat szolgáló számítástechnikai eszközbeszerzéshez történő felhasználásáról.

Határozathozatal után a megyei szövetség saját alapítású kitüntetések, a Jubileumi Arany Plakettek, átadása következett, melyet kifejezetten a szervezet megalakulásának 25. jubileuma  alkalmából hozott létre. Az egyedi plakett átadásával köszönti a Szövetség azon tisztségviselőket, dolgozókat, akik az elmúlt negyed századot átívelően szolgálták különböző tisztségekben, beosztásokban Csongrád megye horgásztársadalmát .

  • Török Bálint - Bálint bácsi HECSMSZ megalakulása előtt a Csongrád megyei IB Ellenőrző bizottságának is tagja volt. A Szövetség megalakulásakor az FB elnöke, 1998-tól jelenleg is tagja. A Dobó Ferenc He vezetőségi 1967 óta tagja.
  • Petrik Orbán - 1991 óta a Makói Sport He elnöke, 1994-től a HECSMSZ alelnöke, majd 1996-tól elnöke, aki főügyészi munkája során óriási tapasztalatot szerzett a társadalmi szervezetek jogszabályi háttere, működése, működtetése terén. Speciális szakterülete a szabályzatok, az alapszabály készítés, mely az új civil törvény hatályba lépése után különösen felértékelődött, mind az egyesületek, mind a szövetség számára.
  • Gáspár János - MOHOSZ versenysport bizottság volt tagja, versenyhorgász. Szövetségi kapitány, ifi szövetségi kapitány 1980-tól 1991-ig. Három világbajnokságon volt a magyar csapat vezetője (Strasburg Belgium , Maty-ér).  Ifikkel két alkalommal nyert Duna kupát. Az első kapitány, aki Magyarországon nemzetközi versenyt nyert.  A Gerecz Elemér He megyei küldötte.
  • Földes Istvánné Ica - 1985-től a megyei IB előadója, a HECSMSZ megalakulásakor annak gazdaságvezetője. Tényleges nyugdíjba vonulása után 2010-től sem szakadt el a horgász közélettől a Móra He gazdaságvezetője.
  • Zsótér Mihályné Aranka - 1985 óta a Móra Ferenc He vezetőségi tagja,  gazdasági vezetője,  jelenleg a jegykiadást végző pénztárosa. Aktív versenyhorgász.
  • Tari János -  Maros Ponty He titkára 1990-1995  között,  később elnöke.
  • Herczeg Imre - Mindszenti He fegyelmi bizottságának elnöke, töretlenül 1991 óta.
  • Fodor Béla - Maros Ponty He 1990 óta a felügyelő bizottság tagja.
  • Miskolczi László - 1993-2013 között Kiszombori He titkára, majd napjainkig elnöke.
  • Krámos József - HECSMSZ halőre 1990-től rövid beteg állomány miatt megszakított munkaviszonyban napjainkban is az Atkai holtág köztiszteletben álló halőre.
  • Schreiter Tibor - HECSMSZ versenyfelelős, Hohe ügyvezető alelnöke,  1994-től napjainkig IB tag,Kiemelkedő volt verseny felelősi tevékenysége, Segítségével, irányításával számtalanszor állt a megyei csapatunk az Országos Csapatbajnokság dobogóján. 2002-ben Megyei egyéni bajnok. A HECSMSZ eddigi munkáját ezúton is megköszöni.
  • Jároli Jenő A Szőke Tisza HE 1998. alapító elnöke. IB tag. A HECSMSZ eddigi munkáját ezúton is megköszöni

Török Bálintnak  Dr Petrik Orbán elnök és Gósz Zoltán alelnök adja át a jubileumi elismerést

A Szövetség megalakulásának 25. évfordulója alkalmából a plakett átadásával elismerését fejezi ki.

  • Busi László - rendőr ezredes Tisza vízirendészet parancsnoka. Vezetése alatt példa értékű együttműködést alakított ki a HECSMSZ a vízirendészettel. A napi szintű kapcsolattartás, a rendszeres közös szolgálat a folyókon szilárduló fegyelemben kamatozik.
  • Papp András - az 1997.évi XLI halászati tv. megszületése után 1998-tól halászati felügyelő, halgazdálkodási főfelügyelő. Mi horgászvezetők személyén keresztül tapasztaljuk meg az emberarcú hivatalt azt, amely szakszerűen és segítő szándékkal viszonyul az általa felügyelt szervekhez.


Király Józsefnek a jelölő bizottság elnökének beszámolóját követően Dr. Simonffy György levezető elnök ismertette a tisztségviselő választás menetét, majd a titkos szavazás során  a tagegyesületi küldöttek ellenszavazat nélkül megválasztották a következő öt évre a szövetség vezető tisztségviselőit, Felügyelő Bizottságának elnökét és tagjait, valamint a MOHOSZ választmányi küldötteit.

A küldöttek ismét a Makói Sporthorgászok Egyesületének elnökét, Dr. Petrik Orbánt választották a szövetség elnökének. A szervezet alelnöke továbbra is Móra Ferenc Horgász Egyesület elnöke, Gósz Zoltán maradt, míg a Felügyelő Bizottság elnöki teendőit a következő ciklusban ismét a Szegedi Herman Ottó Horgász Egyesület tagja, Dr. Pótári Mihály láthatja el. A küldöttek ismét Felügyelő Bizottsági tagoknak választották Török Bálint, és Farkas Gusztáv horgásztársakat. A titkos szavazás keretében döntés született az Intéző Bizottsági tagokról is. Továbbra is a vezető testület tagja Dr. Simonffy György (Dobó F. He.), Kemény András (Szegedi Herman O. He.), Megyesi Ferenc (Földeáki He.), Várdai Béla (Gerecz E. He.), Peterdi Péter (Csongrádi KTVSHE). Új tagok: Szabó Ferenc (Szegedi Herman O. He.), Márkus Ottó (Szőke Tisza He.), Tóth László (Csongrádi KTVSHE).

Az eredmények ismertetése után Dr. Petrikk Orbán elnök megköszönte a bizalmat és gratulált a megválasztott tisztségviselőknek. A Csongrád Megyei tagszövetséget a Magyar Országos Horgász Szövetség Választmányában Gósz Zoltán, Kemény András és Várdai Béla képviseli a jövőben.

A jubileumi Küldöttközgyűlés díszvacsorával zárult.

Képek a rendezvényről itt!

HECSMSZ

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége