Hírek

Iskolás horgásznapot tartottunk a Gyálaréti Holt-Tiszán

2018. május 2.-án a HECSMSZ szervezésében, a Karolina Általános Iskola és Gimnázium 4. osztályos diákjai horgásznapon vehettek részt.

A horgásznap a Gyálaréti-holtág Sárgás szakaszán került lebonyolításra. Célunk volt, hogy a fiatalok megismerkedjenek a békés halak horgászatának egyes módszereivel; lépésről-lépésre megismerhették a halfogáshoz szükséges lépéseket (helyválasztás, etetőanyag keverés, etetőanyagok fajtái – magok, lárvák, pelletek, szerelékek, horgászmódszerek) ebben segítségül hívtuk az ország egyik legismertebb versenyhorgászát, Erdei Attilát aki természetesen alaposan felkészülve érkezett a vízpartra.

 

Attila először a megfelelő etetőanyagról tartott előadást, majd be is mutatta a megfelelően átrostált etetőanyag elkészítését. Ezután a spiccbotos és feeder botos technikát mutatta be, mi miben különbözik, hogy láthatjuk a kapást stb. Ezt követően az első jelentkezőnek átadta a finoman beállított úszós – spicc – botját és alig 2 perc elteltével már megszákolva volt az első tenyeres kárász.  Ekkor már a gyerekek arcán megjelent az izgatottság, alig várták, hogy a HECSMSZ halőrei kész legyenek a horgászbotok szerelésével és az ő szerelékük is vízbe kerüljön.

 

 

Etetésre a Maros MIX ECO citromos ízesítésű pelletes etetőanyagot használtunk, melyre sorban jöttek a kisebb nagyobb kárászok, keszegek.  A halak kapókedve itt-ott változóan mutatkozott, természetesen, aki mindenáron halat akart fogni az Attila mellett maradt.

Jól is tette, mert a finoman beállított úszós szettel és Attila időben adott jelzésére sokan megtapasztalhatták a kárászok erejét. Volt is meglepetés, mikor az úszó kiemelkedett és görbült a spicc.

 

 

A karolinás kisdiákok nagyon lelkesen dobtak újra és újra, volt aki többet - volt aki kevesebbet fogott, de az élmény mindenkinek felejthetetlen volt.

Képek ITT!

Köszönjük a támogatást Erdei Attilának és a Maros Mix-nek!

HECSMSZ

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége