Hírek

Április 16-tól bővült a fogási tilalommal védett halak listája

Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy hivatalosan április 15.-től (ápr. 16-tól) megkezdődött a keszegfélék (jász-, szilvaorrú-) illetve a pontyfélék (márna, paduc, garda, domolykó) fogási tilalma. 

Fontos megemlíteni, hogy április 27-ig továbbra sem szabad fogni fogassüllőt, sügért és balint (kősüllőt június 29-ig) .

A horgászat megkezdése előtt mindig alaposan át kell tanulmányozni a helyi területi horgászrendet, amely magában foglalja a horgászati tevékenységre vonatkozó fontosabb szabályokat, például a fajlagos tilalmi időket, a méretkorlátozásokat és mennyiségi korlátozásokat. Az egyes előírások eltérőek lehetnek az országos horgászrendben foglaltaktól!




Felhívjuk figyelmüket, a HECSMSZ Egységes Horgászrendje - természetvédelmi okok miatt - a garda és kősüllő megtartása a Maroson és a Körösökön - a compó és az aranykárász kifogása is - tiltott.

A jogszabályban és a horgászrendben lévő fajlagos fogási tilalom alá tartozó halakat kifogás esetén, a fogást követően haladéktalanul és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe, akkor is, ha sérült, beteg vagy elpusztult. Továbbá ha a kifogott hal a horgász számára nem biztosan beazonosítható, akkor is azonnali visszaengedésre kell bocsátani az ismeretlen egyedet.

 

Április 16-tól, május 31-ig;

 

      

       

  



 


Tilos kifogni a Maroson és Körösökön;

 

 

 

 


 

(Országos fajlagos tilalmi időszakok, kősüllő: március 1-től, június 29-ig; garda: április 16-tól, május 31-ig, compó: - )

 

Fajlagos tilalmi időszakok

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége