Hírek

Csongrád Megyei Egyéni Bajnokság összefoglaló

Március 25-én - Vasárnap - került megrendezésre a Csongrád megyei sporthorgászok egyéni bajnoksága.

Sajnos e versenynapon is téli, zord időjárás fogadta a résztvevő sporthorgászokat akik, több kategóriában mérték össze tudásukat, hozzá kell tenni a versenyen a szerencsének óriási szerepe volt. 

Március utolsó hétvégéjén, a nyári időszámítás is megnehezítette a versenykörülményeket, az óra 1 órával került visszaállításra. A verseny kezdete 1 órával lett csúsztatva (9:00 helyett 10:00), várva a reggeli esetleges felmelegedést, természetesen a szombati naphoz hasonlóan elmaradt. 

A résztvevők - a rossz időjárás ellenére is - szép számban neveztek, rekordszámú összesen 80 versenyző ült a maty-éri vízparton.

A bajnokságban Utánpótlás, Férfi (úszós), Női, Veterán, és az egyre népszerűbb Feeder kategóriákban lehetett nevezni. A résztvevők számától függően több szektor került kijelölésre. 
Férfi úszósban kettő, Feederben három szektor volt. 

 

A verseny szabályai megegyeztek az Országos Versenyszabályzattal, Feeder kategóriában annyi módosítással, hogy az 5 órás időtartam 4 órára lett csökkentve.

Természetesen a felhasználni kívánt etetőanyag kizárólag természetes eredetű anyagokból kerülhetett összeállításra; semmilyen fémes eredetű anyag, gyurma (paszta), műcsali nem volt használható.

Az Országos Versenyszabályzatban foglaltak szerint a 4 órás fordulókban, (a veterán, az U20 ,U25, a női és a férfi kategóriákban) maximum 20 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, és ragasztókat, aromákat minden egyéb), a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt tartalmazhatott.

A veterán, női kategóriákban (és az OHCSB esetében is) a következő élőcsali felhasználása volt engedélyezett: összesen 2,5 liter élőcsali, melyből 1 liter lehetett az etetőszúnyoglárva mennyisége, és maximum 0,5 liter lehet a giliszta (nem összevágottan értendő) mennyisége. 


Az U15, U20, U25, felnőtt férfi bajnokságon és a klubcsapatok országos bajnokságán a következő élőcsali felhasználása volt engedélyezett: összesen 2,5 liter élőcsali használható fel, melyből 1 liter lehet a vízilárva, amiből maximum 0,25 liter lehet a tűzőszúnyog és maximum 0,5 liter lehet a giliszta (nem összevágottan értendő) mennyisége.

 

 

A Feeder kategóriában az Országos Feeder Versenyszabályzat volt betartandó, miszerint a felhasználni kívánt etetőanyag-mennyiség összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból szabadott állnia, semmilyen fémes eredetű anyag, valamint bojli, paszta, pellet vagy gyurma, illetve műcsali nem volt használható. Továbbá maximum 12 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt,dipeket, aromákat) kerülhetett a vízbe. Az országos szabályokhoz igazodva az megyei feeder egyéni bajnokságon is 2,5 l élőcsalit használhattak fel a versenyzők, amely legfeljebb 0,5 liter vízilárvát, ebből legfeljebb 0,25 liter nagyméretű (tűző) szúnyoglárvát, legfeljebb 0,5 liter födigilisztát (beleértve annak valamennyi alfaját) nem összevágott formában tartalmazhatott. 

 

 

A versenyzők igyekeztek a legfinomabb szerelékeket, botokat bevetni, mindhiába...

A verseny végeredményében is tükrözte, a tartós 0 °C körüli középhőmérsékleti értékekkel rendelkező napok hatását. Sajnos a halak, a lehűlt vízben kevésbé kapkodták a profik által felkínált csalikat.

14:00-kor véget ért a megyei forduló, ahol a maty-éri pontyok helyett javarészt keszegfélék estek a haltartók csapdájába.

 

 A verseny időjárási körülményeit leszámítva remek hangulatban zajlott.

Gratulálunk elsősorban a dobogós versenyzőknek, ugyanakkor az összes résztvevőnek, hogy a kellemetlen hideg ellenére is részt vettek rendezvényünkön.

 

Utánpótlás kategória: 

1. Temkó Lóránt Dominik

2. Kurucz Ádám

3. -

 

Női kategória: 

1. Dömösi Ferencné

2. Ballai Ferencné

3. Berkes Magdolna

 

Férfi - úszós - kategória: 

1. Halász-Szabó Imre

2. Ambrus Tibor

3. Hackler Erik

 

Mozgás- és látás korlátozott kategória:

1. Postás László

2. Csala Tibor

3. Jéger Szabolcs

 

Veterán kategória: 

1. Rozgonyi Sándor

2. Ballai Ferenc 

3. Katona Tamás

 

Feeder kategória: 

1. Szeri Zoltán

2. Major Dávid

3. Arató Soma Gergely 

 

 

Részletes eredmények ITT

HECSMSZ

 

 


 


 


MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA

SZOLUNÁRIS NAPTÁR

ORSZÁGOS VÍZJELZŐ SZOLGÁLAT

 ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

 













  
© 2017-2022 Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége